Rez 2.jpeg
promo Rez 2

promo Rez 2

Filmski i pozorišni program

ŠTA SE DEŠAVA IZA KAMERE NA SNIMANJU FILMOVA? Nov film oskarovca Mišela Aznavisijusa

19.01.2023.

ŠTA SE DEŠAVA IZA KAMERE NA SNIMANJU FILMOVA? Nov film oskarovca Mišela Aznavisijusa
Veličina Slova

Nakon otvaranja najpoznatijeg svetskog filmskog festivala, komedija "REZ" (Final Cut), kao priča o načinu snimanja niskobudžetnih filmova o zombijima, reditelja i scenariste Mišela Aznavisijusa, dobitnika nagrade Oskar za veoma uspešno ostvarenje "Umetnk" (The Artist) iz 2011., naći će se na velikom platnu domaćih bioskopa od četvrtka, 19. januara.

Godine 2011. crno-beli nemi film " The Artist" doneo mu je ogroman uspeh, osvojivši tada pet nagradi Oskar, od kojih i čuvenu zlatnu statuu Za najbolji film, kao i Za najbolju režiju. Poznat širem auditorijumu po svojim filmovima (Siloviti) reditelj i scenarista Mišel Aznavisijus (Michel Hazanavicius) u svom najnovijem ostvarenju "Rez" (Final Cut), kao adaptaciji japanske zombi komedije “One Cut of the Dead” donosi na veliko platno priču o načinu snimanja filmova, film o filmu, navodeći da "ovo nije ostvarenje koji želite da gledate sami na svom kompjuteru."

Film "Rez" svečano je otvorio ovogodišnji filmski festival u Kanu, našavši se potom na festivalu evropskog filma Palić na kom je i ovenčan „Aleksandar Lifka“ nagradom, a 19. JANUARA oživeće na reperotarima domaćih bioskopa.U napuštenoj zgradi, snima se niskobudžetni zombi horor film. Sa napornim zahtevima i nedoličnim ponašanjem agresivni reditelj tera glumce do same ivice, insistirajući na svojoj ideji da se unese dodatna energija i uzbuđenje u projekat. Stvari krenu po zlu kada malu filmsku ekipu koja snima film o zombijima napadnu pravi zombiji

Film osvetljava ljude koji zaiste prave filmove – tehničare. Kao i kako oni prolaze kroz dan. Odavno sam želeo da snimim komediju o snimanju filma. Dok sam snimao imao sam priliku da primetim dosta komičnog ponašanja, iskusio sam mnogo scena, ponekad neverovatnih, ponekad smešnih, a ponekad i dirljivih.

Mišela Aznavisijusa, reditelj i scenarista

 Glavne uloge tumače poznati glumci, miljenica Aznavisijusovih filmova Berenis Bežo (Bérénice Bejo), kao i aktuelni francuski glumac Romen Diris (Romain Duris).

Podeli vest