unnamed (3).jpg
promo

promo

Filmski i pozorišni program

PUTUJUĆI FILMSKI FESTIVAL U KCB: 4 reditelja, 4 evropske zemlje, 29 filmskih prikazivanja

09.02.2023.

PUTUJUĆI FILMSKI FESTIVAL U KCB: 4 reditelja, 4 evropske zemlje, 29 filmskih prikazivanja
Veličina Slova

"Izmeštajuće slike" je putujući filmski festival sa izborom filmova evropske kinematografije koji se dotiču savremenih društvenih pitanja koji se održava u Dvorani Kulturnog centra Beograda od 10. do 12. februara.

Gde se održava

Dvorana KCB


Kada se održava

12. februar


Četiri reditelja i njihovi filmovi putovaće u Češku, Srbiju, Rumuniju i Holandiju da predstave bogatu filmsku ponudu svojih zemalja i koriste ove izmeštajuće slike kao odraz unutrašnjih pretnji sa kojima se suočavamo na našem kontinentu, kao što su uspon desnice, populizam i izazovi oko identiteta i stigmatizacije. Srbiju će na ovom festivalu predstavljati rediteljka Marta Popivoda.

U Beogradu će uz samu Martu Popivodu gostovati i reditelji Valentin Urzićanu iz Rumunije i Adam Koloman Ribanski iz Češke. Nakon projekcija svojih filmova reditelji će biti dostupni za razgovor sa publikom.

Poslednjeg dana festivala će nakon projekcije Martinog filma „Pejzaži otpora“ 12. februara od 19.00, svih troje reditelja učestvovati u razgovoru na temu „Pejzaži otpora: Kako danas promišljamo i delujemo antifašistički”, koju će voditi sociološkinja Irena Pejić. Razgovor će biti na engleskom jeziku i biće uživo prenošen u tri države u ostalim partnerskim bioskopima – Kino Pilotu, Ćinema Muzeul Taranuluj i De Bali. Posetioci u drugim zemljama će takođe imati priliku da postavljaju pitanja.

Podeli vest