Prokleti ne placu 02.jpg
fest promo

fest promo

Filmski i pozorišni program

OVAJ FILM OTVARA OVOGODIŠNJI MEĐUNARODNI FESTIVAL FILMA! Francusko-marokanski film otvara takmičarski program

17.02.2023.

OVAJ FILM OTVARA OVOGODIŠNJI MEĐUNARODNI FESTIVAL FILMA! Francusko-marokanski film otvara takmičarski program
Veličina Slova

Francusko-marokanski film „Prokleti ne plaču”, koji će otvoriti Glavni takmičarski program, jedan je od najboljih u protekloj godini, ocenio je Jugoslav Pantelić, umetnički direktor i selektor FEST-a.

Gde se održava

MTS Dvorana


Kada se održava

25. februar u 17 časova


Reč je o filmu Fajzala Bulife, britanskog autora marokanskih korena, snimljenom u francusko-marokanskoj produkciji. Radnja je smeštena u Maroku i prati odnos samohrane majke i njenog sina tinejdžera. Njih dvoje se sele s mesta na mesto, u pokušaju da pobegnu od skandala u koje ona stalno upada. Dolazak u Tanger nudi im priliku za novi početak, ali i stavlja njihov odnos u iskušenje.

Film je svetsku premijeru imao na Venecijanskom festivalu u okviru uglednog pratećeg programa „Dani autora”. Učestvovao je na festivalima u Marakešu, Londonu, Stokholmu, Tromsu, Ženevi, a do sada je nagrađen u Palm Springsu i Bordou.

„Prokleti ne plaču” premijerno će biti prikazan na FEST-u u subotu, 25. februara, u 17 sati u Sali 1 MTS dvorane. Na istom mestu je reprizna projekcija 26. februara u 10 časova, a na programu je i u Domu omladine 26. februara u 20 časova.

U Glavnom takmičarskom programu FEST-a je 17 filmova iz 15 zemalja.

Podeli vest