Plakat 1.jpg
Promo

Promo

Beogradska premijera predstave „Uspomene Sare Bernar"

BEOGRADSKA PREMIJERA PREDSTAVE „USPOMENE SARE BERNAR"! Za ulogu Sare Bernar izabrana je umetnica Tanja Bošković

25.02.2023.

BEOGRADSKA PREMIJERA PREDSTAVE „USPOMENE SARE BERNAR"! Za ulogu Sare Bernar izabrana je umetnica Tanja Bošković
Veličina Slova

Beogradska premijera predstave „Uspomene Sare Bernar", prema tekstu Džona Marela, u adaptaciji i režiji Staše Koprivice, sa Tanjom Bošković u naslovnoj ulozi, biće održana u nedelju 5. marta (20,30) na Sceni „Raša Plaović”.

Gde se održava

Narodno pozorište


Kada se održava

5. mart u 20.30 časova


U ovoj duodrami, nastaloj u koprodukciji Hercegnovskog pozorišta i JUK „Herceg Fest“, lik Sarinog sekretara Pitua tumači Dejan Đonović. Predstava, premijerno izvedena 16. septembra prošle godine u Herceg Novom, ne govori samo o životu i smrti slavne glumice Sare Bernar, nego i o pozorištu i pozorišnoj umetnosti uopšte provodeći publiku "sa druge strane" u nameri da vidi naličje svega što može biti i tužno i smešno.

„Sara Bernar svojim ciničnim komentarima na sopstvena dramatična sećanja osvetljava licemerje i bedu koji neizostavno prate dramske stvaraoce i slavne ličnosti oduvek i pratiće ih dokle god postoje izvođačke umetnosti. U ovom čitanju teksta, bavili smo se i začecima selebriti kulture i svega onog što što vidimo da ona i danas donosi“, kaže rediteljka Staša Koprivica.

Prema njenim rečima, Marelov komad je poput „Pandorine kutije” - kada se jednom otvori, opsežnom analizom i preciznim postupkom, iz nje izlazi sve što savremena civilizacija pokušava da potisne.
Vizuelni identitet predstave kreirali su Danilo Babović (dizajn scene) i Vesna Vukićević (kostimografkinja).

Za ulogu Sare Bernar, proslavljena srpska dramska umetnica Tanja Bošković zimus je na 27. Međunarodnom festivala malih scena i monodrame u Istočnom Sarajevu osvojila Nagradu za najbolju glumicu.

Podeli vest