IMG_2487.jpeg
Anđa Brstina

Anđa Brstina

Filmski i pozorišni program

USKORO PREMIJERA DRAME O SUSRETU SA VANZEMALJCIMA PO TEKSTU RUSKOG PISCA: Počele probe predstave NLO u Ateljeu 212

20.03.2023.

USKORO PREMIJERA DRAME O SUSRETU SA VANZEMALJCIMA PO TEKSTU RUSKOG PISCA: Počele probe predstave NLO u Ateljeu 212
Veličina Slova

Nedavno je u Ateljeu 212 održana prva proba predstave „NLO“, po tekstu Ivana Viripajeva, u režiji Isidore Goncić - premijera ovog pozorišnog komada zakazana je za 10. apil na sceni „Petar Kralj“.

Gde se održava

Atelje 212


Kada se održava

10. april


Dramu jednog od najznačajnijeg i najizvođenijeg savremenog ruskog autora preveo je Novica Antić.Upredstavi igraju Svetozar Cvetković, Svetislav Goncić, Dragana Đukić, Sofija Juričan, Luka Grbić i Đorđe Stojković.

Ivan Viripajev je dramu „NLO“ napisao 2014. godine, a premijerno je izvedena 2015. godine u Varšavi, zatim, 2016. godine u Moskvi, u Teatru „Praktika“, u režiji samog pisca. U drami, devet lica iz svih krajeva svetau pseudo-dokumentarnom formatu govore o svom susretu sa vanzemaljcima, i pre svega o tome kakve posledice je to iskustvo imalo na njihov život.Pričajući i opisujući najvažnije trenutke svog života na duhovit način, svaka od ovih ispovestipostaje putovanje u unutrašnje biće, otkrivanje neistraženih teritorija, traganje za božanskim načelom, koje je do tada izgledalo nedostižno.Pozorište u osnovi ostaje susret sa nama samima. Ali pošto je lakše putovati svemirom nego pronaći put do sebe, drama „NLO" vodi nas kroz kosmos naših nemira, postavljajući pitanja koja su, u suštini, veća od života. Šta je stvarnost, a šta iluzija?

Podeli vest