unnamed (3).jpg
promo

promo

Filmski i pozorišni program

HARIS DIKINSON U ULOZI OCA U FILMU "BUNTOVNICA": Živopisna priča o ocu i ćerki prati odrastanje devojčice u radničkom predgrađu Londona

08.02.2024.

HARIS DIKINSON U ULOZI OCA U FILMU "BUNTOVNICA": Živopisna priča o ocu i ćerki prati odrastanje devojčice u radničkom predgrađu Londona
Veličina Slova

Nakon nagrade na Sandens festivalu, nominacije za nagradu BAFTA za najbolji britanski film ostvarenje "Buntovnica" sa Harisom Dikinsonom u glavnoj ulozi naći će se od 22. februara u domaćim bioskopima.

Film "Buntovnica" (Scrapper) rediteljke Šarlot Rigan, sa Harisom Dikinsonom u glavnoj ulozi, zaživeće na velikom platnu bioskopa od četvrtka, 22. februara. Nakon svetske popularnosti i filma "Trougao tuge" britanskom glumcu mlađe generacije Harisu Dikinsonu poverena je izazovna uloga mladog oca koji se iznenada pojavljuje pred devojčicom koja je, nakon smrti majke prepuštena životu bez ikoga.

Na filmu debituje četrnaestogodišnja Lola Kembel koju svetska kritika hvali i podržava, a Britanski Independent piše da je upravo Lolina razigrana i prkosna Džordžija blistala u filmu i da se tokom godine neće pronaći toliko dopadljivih likova. Gardian napominje da je reč o nežnom prikazu nebezbednog života jedne devojčice i da je samo spajanje uloga pred kameram mnogo teže nego što izgleda, a da su Dikinson i Kembel to postigli veoma dobro.

Živopisna komedija o ocu i ćerki prati priču dvanaestogodišnje snalažljive devojčice Džordžije koja, nakon smrti svoje majke, tajno živi sama u svom stanu, u radničkom predgrađu Londona. Zajedno sa prijateljem Alijem novac zarađuje krađom bicikala, a socijalne radnike drži na distanci pretvarajući se da živi sa svojim ujakom. Niotkuda, pojavljuje se njen do tada nepoznat otac, ubeđujući Džordžiju da mora da se suoči sa stvarnošću. Nezainteresovana za ovu iznenda novu roditeljsku figuru, devojčica se tvrdoglavo opire njegovim savetima. Dok se prilagođavaju novim okolnostima, shvataju da oboje imaju još mnogo toga da nauče.

Podeli vest