Sunce mamino 3.jpg
promo

promo

Filmski i pozorišni program

TOPLA, MELANHOLIČNA I PORODIČNA CRNA GOMEDIJA O ODRASTANJU: Novi fim Koste Đorđevića probudiće vaša sećanja na odrastanje

12.02.2024.

TOPLA, MELANHOLIČNA I PORODIČNA CRNA GOMEDIJA O ODRASTANJU: Novi fim Koste Đorđevića probudiće vaša sećanja na odrastanje
Veličina Slova

Novi film Koste Đorđevića “Sunce mamino” je topla, melanholična, tinejdžerska i porodična crna komedija, koja govori o odrastanju, o emotivnim odnosima, složenim porodičnim vezama i ljubavi kao univerzalnoj sili koja razboleva, ali i leči, pokreće sve nas.

Priča prati zbunjenog i pomalo neprilagođenog šesnaestogodinjeg Relju (Pavle Čemerikić) koji svoje usamljeno leto provodi tumarajući dvorištima i krovovima Beograda i jedino što ga stvarno vozi, gotovo do opsednutosti, je želja da smuva Anu (Alisa Radaković). U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu. Dok manevriše između ljubavi i smrti, pokrenuće čitav niz događaja, nerazjašnjenih odnosa i emocija.

U liku Reljine majke našla se Branka Katić, koja o ulozi Olge koju tumači navodi: “Olga je žena na rubu nervnog sloma. Bodljikavo prase preplašeno da će, ako opet pokaže svoje slabosti, biti izigrana i napuštena. Olga je od onih što uvek krive druge, ’nema vremena' da se bavi sobom, ne ume da procesuira svoje boli, pa sav taj bes i nemoć kuljaju iz nje i na najmanji nadražaj. Razvedena je, besna na bivšeg muža, ljuta na rođenu majku, samohrana majka dva dečaka, koja bije bitke sa svima, u društvu u kome su skoro svi jednako nervozni kao i ona. Mojoj Olgi nije lako. Kada niste sposobni da osetite ljubav, prvom vama nije dobro. Uz Reljinu pomoć Olga ce naučiti mnogo, njen stariji sin ce joj pomoći da otvori svoje srce i vrati se i deci i sebi.”

Čudesno putovanje koje u gledaocu gotovo neizbežno budi sećanja na odrastanje, prve ljubavi, ali i sva ona ranjiva i zalečena mesta u sasvim ličnom, intimnom univerzumu svakog od nas.

Trejler filma možete pogledati na ovom linku.

Podeli vest