bartonova_akademija_03 - Copy.jpg
promo

promo

Filmski i pozorišni program

FEST OTVARA DEBI RADIVOJA RAŠE BUKVIĆA: Pored „Bartonove akademije” na otvaranju Festa i kratkometražni film „Još jedan dan”

23.02.2024.

FEST OTVARA DEBI RADIVOJA RAŠE BUKVIĆA: Pored „Bartonove akademije” na otvaranju Festa i kratkometražni film „Još jedan dan”
Veličina Slova

Pored ostvarenja „Bartonova akademija” Aleksandera Pejna, 52. Međunarodni filmski festival – Fest večeras će otvoriti i rediteljski debi Radivoja Raše Bukvića, kratkometražni film „Još jedan dan”.

Glavnu ulogu u Bukvićevom filmu igra Mira Banjac, a za svoj rediteljski debi popularni glumac pisao je i scenario, koji je za njega intimna priča za koju je inicijalnu energiju uzeo iz ličnog života.

– Scenario je inspirisan pričom moje bake koja je do kraja života bila optimista i nije htela svoje poslednje mesece da provede u bolnici, već je želela da živi u prirodi, tamo gde je provela ceo vek – rekao je Bukvić.

Na pitanje da li je bilo teško za glavnu ulogu odabrati Miru Banjac, reditelj je objasnio:

– Nije bilo dileme. Mira Banjac je bila jedini i nezaobilazni izbor za ovu ulogu. Od njenog pristanka je zavisilo da li ćemo započeti produkciju ovog filma. Iako su postojale druge ideje, s obzirom na to da je reč o petoj najstarijoj živoj glumici na svetu, nismo mogli da je zaobiđemo i ne pitamo da učestvuje – naveo je Bukvić.

Podeli vest