Radnička klasa ide u oakao 1.jpg
promo

promo

Filmski i pozorišni program

DOMAĆI FILM „RADNIČKA KLASA IDE U PAKAO” 11. APRILA STIŽE U BIOSKOPE: Crna komedija ističe u prvi plan autsajdere koji se suočavaju sa nečim što je iznad njih

18.03.2024.

DOMAĆI FILM „RADNIČKA KLASA IDE U PAKAO” 11. APRILA STIŽE U BIOSKOPE: Crna komedija ističe u prvi plan autsajdere koji se suočavaju sa nečim što je iznad njih
Veličina Slova

Film reditelja i scenariste Mladena Đorđevića „Radnička klasa ide u pakao” koji je prikazan na nedavno završenom FEST-u gde je i nagrađen sa tri prestižne nagrade od kojih i nagradom za najbolju režiju, od 11. aprila naći će se na redovnom repertoaru svih domaćih bioskopa.

Kada se održava

30. april


Kroz crnu komediju, sa elementima trilera i horora novi film Mladena Đorđevića donosi na veliko platno junake, autsajdere koji se u ne tako bezbrižnoj svakodnevici suočavaju sa nečim mnogo jačim i većim od sebe, a povodom prikazivanja u domaćim bioskopima reditelj ističe da sa nestrpljenjem išečkuje reakcije gledaoca: „Humor je uvek bio dobro oružje za suprotstavljanje mraku oko nas. Ali mrak ima i svojih dobrih strana. Mrak bioskopske sale je uvek bio pogodno mesto za projektovanje skrivenih želja gledalaca. Zato je važno ovaj film videti na velikom platnu.”

Film u kojem glavne uloge tumače Tamara Krcunović, Leon Lučev, Ivan Đorđević, Olivera Viktorović, Tomislav Trifunović, Momo Pićurić i drugi prati harizmatičnu Svetlanu i bivšeg robijaša Miju koji se zajedno sa radnicima propale fabrike udružuju, kako bi istražili mistične puteve nade i pravde.

Fabrika koja je nekada zapošljavala ceo grad i okolna sela zatvorena je zbog sumnjive privatizacije i tragičnog incidenta u kom je grupa njenih radnika stradala u namerno podmetnutom požaru. Devastirani gubitkom svojih najmilijih i korumpiranom prodajom fabrike, ova grupa nekadašnjih radnika pokreće proteste za koje se čini da su uzaludni i da ne daju konkretne rezultate. Kao slamku spasa i u borbi za pravdu, ova grupa zaboravljenih pribegava natprirodnom.

Trejler filma možete da pogledate na ovom linku

Podeli vest