Sonia i Klara.jpg
ZEDER produkcija

ZEDER produkcija

Filmski i pozorišni program

FILM „48 SATI I 1 MINUT" DONOSI POTRESNU PRIČU SA TEMOM O NESTALOJ I OTETOJ DECI: Ostvarenje je posvećeno Tijani Jurić koja je tragično stradala pre 10 godina

19.03.2024.

FILM „48 SATI I 1 MINUT" DONOSI POTRESNU PRIČU SA TEMOM O NESTALOJ I OTETOJ DECI: Ostvarenje je posvećeno Tijani Jurić koja je tragično stradala pre 10 godina
Veličina Slova

Svečana premijera domaćeg filma „48 sati i 1 minut“ rediteljke Sanje Rajačić aka Sonija Alekse koji nosi temu o nestaloj i otetoj deci, a ujedno je posvećen devojčici Tijani Jurić koja je tragično stradala pre tačno deset godina održaće se 21. marta, u mts Dvorani, nakon čega će se film naći na repertoaru i ostalih bioskopa.

Kada se održava

30. april


Film je okupio velika glumačka imena među kojima su Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marko Živić i drugi, a rame uz rame sa njima zaigrala je i mlada glumica Klara Hrvanović koju publika pamti po glavnoj ulozi u filmu „Leto kada sam naučila da letim".

Sa svojih devet godina snimala je film „48 sati i 1 minut“ koji nas sad čeka u bioskopskim salama i odgovorno još tada pristupila zahtevima uloge, iako je kako navodi, bilo veoma izazovno.

„U savladavanju te uloge od velike pomoći bili su mi svi članovi filmske ekipe, naravno najviše ko-reditelji Sanja i Majk. Dodatni razgovori koje sam imala sa svojim roditeljima i pre dobijene uloge, o značaju opreza u komunikaciji sa nepoznatima i slično, pomogli su mi da razumem koliko je ova tema važna, strašna."

Iako veoma mlada, Klara ističe da je bila veoma svesna važnosti projekta: „Takođe sam bila svesna da smo mi karika u lancu koja promišlja veoma važnu temu. Za mene sada kao tinejdžerku, glavna poruka filma, a možda i života, je namenjena roditeljima - pričajte sa svojom decom, volite ih i pazite.“

Rediteljka Sanja Rajičić ističe da je velika čast raditi sa velikim glumcima, posebno na filmu koji ima za cilj da umetnost iskoristi kao sredstvo za podizanje svesti o nestaloj i otetoj deci.

„U tome su pomogli naši briljantni glumci Nataša Ninković, Radivoje Raša Bukvić, Vanja Ejdus, Marina Ćosić, Klara Hrvanović, kao i preminuli glumac Marko Živić. Nebojša Glogovac nije doživeo da učestvuje u ovom ostvarenju, međutim, on je i dalje deo ove velike borbe za sigurnost naše dece.“

Podsetimo psihološka drama „48 sati i 1 minut" prati Aleksandru koja se vraća u svoju otadžbinu, dve decenije nakon rata, u želji da, u duhu srpske kulture, odgoji ćerku. Porodična idila, međutim, biva uništena otmicom njene petogodišnje Lene, a izjava dežurnog policajca da se deca obično pojave do jutra, kao opravdanje za nepokretanje istrage dok ne prođe 48 sati nagoni Aleks da se sama uputi na ulice Beograda, u lavirint straha i nepoznatog.

Trejler filma možete pogledati na ovom linku

Podeli vest