Igor Stanojevic. Beldocs.jpg
Igor Stanojević
Beldoks promo

Igor Stanojević
Beldoks promo

Filmski i pozorišni program

PREDSTAVLJEN PROGRAM 17. MEĐUNARODNOG FESTIVALA BELDOKS: Više od 100 dokumentaraca na 11 lokacija u Beogradu

23.04.2024.

PREDSTAVLJEN PROGRAM 17. MEĐUNARODNOG FESTIVALA BELDOKS: Više od 100 dokumentaraca na 11 lokacija u Beogradu
Veličina Slova

Program Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Beldoks, koji će se po 17. put održati u Beogradu, ali i drugim gradovima u Srbiji u periodu od 22. do 29. maja, predstavljen je danas u Bioskopu Balkan.

Kada se održava

29. maj


Prisutnima su se ispred Beldocs festivala obratili - Mara Prohaska Marković, direktorka festivala, Marko Grba Singh, umetnički direktor festivala i Igor Stanojević, selektor Beldocsa i najavili bogat filmski i prateći program kao i brojne novine ovogodišnjeg izdanja festivala. 

Filmski program biće sačinjen od 103 filma, među kojima je 13 svetskih, 1 evropska, 59 regionalnih i 24 srpske premijere, kao i 25 projekata u razvoju ili različitim fazama produkcije. Na jedanaest lokacija u gradu – Dom omladine Beograda, Jugoslovenska kinoteka, Kinoteka u Kosovskoj, Dvorana Kulturnog centra Beograda, Cinepledždž Ušće, Art bioskop Kolarac, Centar za kulturu Vlada Divljan, Bioskop Balkan, Fakultet za medije i komunikacije, Nova Iskra, Endžio hab – kao i na televiziji Insajder i Beldocs+ VOD platformi, publika će biti u prilici da vidi neke od najznačajnijih dokumentarnih filmova iz prethodne i tekuće godine. Celokupan program festivala dostupan je od danas na internet stranici beldocs.rs gde se direktno mogu kupiti ulaznice.

Podeli vest