Kadar iz filma Nepoželjni_foto Promo.jpg
promo

promo

Filmski i pozorišni program

„NEPOŽELJNI" LADŽA LIJA OTVARAJU FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA: Ulaz na sve projekcije pod otvorenim nebom BESPLATAN

16.06.2024.

„NEPOŽELJNI" LADŽA LIJA OTVARAJU FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA: Ulaz na sve projekcije pod otvorenim nebom BESPLATAN
Veličina Slova

Šesto izdanje Festivala francuskog filma počinje 19. juna projekcijom ostvarenja „Nepoželjni" autora Ladža Lija na Kosančićevom vencu.

Gde se održava

Kosančićev venac


Kada se održava

23. jun


I ove godine na festivalu će biti prikazana ostvarenja najnovije francuske kinematografije koji će biti prikazani pod vedrim nebom na Kosančićevom vencu, Silosima Beograd i u zvezdarskom parku Beograd bašta, ali i u mts Dvorani.

Festival će u sredu, 19. juna u 21 čas na Kosančićevom vencu otvoriti ostvarenje „Nepoželjni" autora Ladža Lija. Nakon projekcije biće održan razgovor sa rediteljem i glumcem Aleksijem Manentijem, publici poznatom po ulozi u filmu Čuvari formule. 

Tokom festivala biće prikazano još osam ostvarenja u glavnom programu, dok će Of program - Ciklus sport na filmu biti posvećen Olimpijskim igrama koje se ove godine održavaju u Francuskoj. 

U okviru Glavnog programa festivala biće prikazan film koji je otvorilo ovogodišnji filmski festival u Kanu „Drugi čin" Kentena Dipijea, kao i ostvarenja „Druga runda" Albera Dipontela, „Gospodin Blejk" Žila Legardinijea (glavna uloga Džon Malkovič), „Kiselina" Žista Filipoa, „Povratak" Katrin Korsini, „Samo nas dvoje" u režiji Valeri Donzeli, „Slučaj Goldman" Sedrika Kana i ostvarenje „Van sezone" autora Stefana Brizea. 

U okviru Of programa posvećenog sportu publika će imati priliku da uživa u ostvarenjima „Hom gejms" Alise Kovalenko, „Slalom" Šarlen Favije i „Veštice sa istoka" Žilijana Faroa.

Sve projekcije na otvorenom počinju u 21 čas. Ulaz na projekcije u Beogradu je slobodan, besplatne ulaznice za projekcije u mts Dvorani se preuzimaju 15 minuta pre početka projekcije.

Podeli vest