Vizual_Festival francuskog filma.jpg
promo

promo

Filmski i pozorišni program

FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA: Besplatan ulaz na svih dvanaest projekcija

18.06.2024.

FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA: Besplatan ulaz na svih dvanaest projekcija
Veličina Slova

Šesti Festival francuskog filma 19. juna u 21 čas na Kosančićevom vencu otvoriće film „Nepoželjni“ francuskog reditelja Ladža Lija.

Kada se održava

19. do 23. jun


Nakon projekcije biće održan razgovor sa autorom filma i glumcem Aleksijem Manentijem, publici poznatom po filmu „Čuvari formule“. Kum ovogodišnjeg izdanja festivala je glumac, reditelj i producent Dragan Bjelogrlić.

Najnovija ostvarenja francuske kinematografije kao što su: „Druga runda“, „Drugi čin“, „Gospodin Blejk“, „Kiselina“, „Povratak“, „Samo nas dvoje“ deo su glavnog programa festivala koji čini devet filmova, dok će OFF program - Ciklus sport na filmu, u susret Olimpijskim igrama, predstaviti tri ostvarenja.

Aleksis Manenti_Nepoželjni_foto Promo.jpg
promo

Festival francuskog filma biće održan od 19. do 23. juna u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Zrenjaninu. Projekcije filmova u Beogradu biće održane pod vedrim nebom na Kosančićevom vencu, Silosima Beograd i u zvezdarskom parku Beograd bašta, ali i u MTS Dvorani.

Sve projekcije na otvorenom počinju u 21 čas, dok će filmovi koji su na programu u MTS Dvorani biti prikazani u 17 časova. Ulaz na projekcije u Beogradu je slobodan, besplatne ulaznice za projekcije u MTS Dvorani se preuzimaju 15 minuta pre početka projekcije.

Podeli vest