Počeo 6. Festival francuskog filma_foto Filip Olćan.jpg
Filip Olćan

Filip Olćan

Filmski i pozorišni program

FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA: Prvi deo festivala traje do 23. juna, besplatan ulaz na sve projekcije u Beogradu

20.06.2024.

FESTIVAL FRANCUSKOG FILMA: Prvi deo festivala traje do 23. juna, besplatan ulaz na sve projekcije u Beogradu
Veličina Slova

Projekcijom filma „Nepoželjni” reditelja Ladža Lija na Kosančićevom vencu sinoć je otvoren šesti Festival francuskog filma.

Kada se održava

19. do 23. jun


Tokom četiri dana festivala publika će imati priliku da uživa u najnovijim ostvarenjima francuske kinematografije pod vedrim nebom u Beogradu i u bioskopima u Novom Sadu i Nišu. Osim glavnog programa u toku festivala biće održan i OFF program - Ciklus sport na filmu (u susret Olimpijskim igrama) koji će predstaviti tri sportska filma u MTS Dvorani.

Svečanom otvaranju na Kosančićevom vencu prisustvovali su ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar, reditelj Ladž Li, glumac Aleksi Manenti, kao i ovogodišnji kum festivala Dragan Bjelogrlić.

„Veliko mi je zadovoljstvo što imam čast da otvorim šesto izdanje ovog divnog festivala i hvala vam što ste došli u ovako velikom broju. Našim festivalom obeležavamo početak leta i drago mi je što on postaje tradicionalna manifestacija na kulturnoj sceni Srbije”, rekao je ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar na otvaranju festivala. 

Pjer Košar_foto Filip Olćan.jpg
Filip Olćan

Nakon projekcije, održan je razgovor sa rediteljem filma „Nepoželjni” Ladžom Lijem i glumcem Aleksijem Manentijem, koji su podelili svoja iskustva sa snimanja i odgovarali na pitanja prisutnih.

Ladž Li i Aleksi Manenti_foto Filip Olćan.jpg
Filip Olćan

Projekcije filmova odvijaju se na više lokacija u Beogradu, uključujući Kosančićev venac, Silose Beograd i zvezdarski park Beograd bašta, kao i u MTS Dvorani. 

Drugi deo festivala biće održan od 4. do 7. jula na platou između dve kule poslovnog centra „Ušće” na Novom Beogradu, dok će program u Zrenjaninu biti naknadno objavljen.

Ulaz na sve projekcije u Beogradu je slobodan.

Više informacija o programu može se naći na festivalskom sajtu:  https://festivalfrancuskogfilma.rs i na sajtu Francuskog instituta u Srbiji: https://www.institutfrancais.rs/festival-francuskog-filma-2024/ kao i na društvenim mrežama.

Podeli vest