Samo nas dvoje_kadar iz filma_foto Promo.jpg
Kadar iz filma Samo naz dvoje
promo

Kadar iz filma Samo naz dvoje
promo

Filmski i pozorišni program

DRUGI DEO FESTIVALA FRANCUSKOG FILMA NA UŠĆU: Ulaz na projekcije SLOBODAN

02.07.2024.

DRUGI DEO FESTIVALA FRANCUSKOG FILMA NA UŠĆU: Ulaz na projekcije SLOBODAN
Veličina Slova

Drugi deo Festivala francuskog filma biće održan na Ušću od 4. do 7. jula 2024. godine.

Gde se održava

Ušće, plato uzmeđu kula


Kada se održava

7. jul


Festival francuskog filma svoje šesto izdanje nastavlja projekcijama filmova na platou između dve kule poslovnog i šoping centra “Ušće” na Novom Beogradu od četvrtka, 4. jula do nedelje, 7. jula. Projekcije počinju u 21 čas, a ulaz je slobodan

U bioskopu na otvorenom biće prikazani filmovi „Gospodin Blejk”, „Samo nas dvoje”, „Slučaj Goldman” i „Drugi čin”. 

Ostvarenje „Gospodin Blejk" Žila Legardinijea (glavna uloga Džon Malkovič) biće prikazano u četvrtak, 4. jula. Otkad je izgubio ženu, Endru Blejk nema volje ni za čim. Odlučuje da ode iz Londona i vrati se u Francusku, u kuću gde su se njih dvoje upoznali, međutim putovanje u stara sećanja o lepim danima ne odvija se kako je predvideo. 

U petak, 5. jula publika će imati priliku da pogleda film „Samo nas dvoje" u režiji Valeri Donzeli. Kada je Blanš upoznala Gregoara, pomislila je da je to čovek kog je celog života tražila. Ubrzo se zaljubljuju jedno u drugo i odlučuju se za zajednički život. Par se seli, Blanš se udaljuje od svojih roditelja i svoje sestre bliznakinje i počinje da živi novi život. Međutim, kako vreme prolazi, shvata da je ljubav njenog života izuzetno posesivan i opasan čovek. 

Projekcija filma „Slučaj Goldman" Sedrika Kana biće održana u subotu, 6. jula. U aprilu 1976. godine, odvija se suđenje Pjeru Goldmanu, ekstremnom levičaru optuženom za četiri oružane pljačke u kojima su stradale dve apotekarke. On tvrdi da je nevin i za veoma kratko vreme u javnosti postaje ikona intelektualne levice. Mladi advokat Žorž Kiežman ga brani. Međutim, njihovi odnosi u toku suđenja postaju zategnuti. Goldman provocira sud rizikujući da dobije nastrožiju kaznu. 

Film koji je otvorio ovogodišnji festival u Kanu „Drugi čin" Kentena Dipijea biće prikazan u nedelju, 7. jula. Priča ovog filma prati Florans koja želi da upozna Davida, čoveka u kog je slepo zaljubljena, sa svojim ocem Gijomom. Međutim, David nije zainteresovan za ozbiljnu vezu sa Florans i želi da je se otarasi tako što će je oterati u zagrljaj svog druga Vilija. Njih četvoro nalaze se jednog dana u restoranu usred nedođije… 

Više informacija o programu može se naći na festivalskom sajtu: : https://festivalfrancuskogfilma.rs/ i na sajtu Francuskog instituta u Srbiji: https://www.institutfrancais.rs/festival-francuskog-filma-2024/ kao i na društvenim mrežama.

 Trejler filma „Samo nas dvoje" možete da pogledate ispod. 

Podeli vest