image (1).png
promo

promo

Manifestacije

KULTURA CINCARA: Uz muziku, izložbe i predavanja saznajte više o svojim sugrađanima

01.06.2022.

KULTURA CINCARA: Uz muziku, izložbe i predavanja saznajte više o svojim sugrađanima
Veličina Slova

Manifestacija „Dani cincarske kulture“ biće održana 2. i 3. juna u Kući kralja Petra I kada će biti odtvorena izložba uz prateće kulturne programe.

Gde se održava

Kuća kralja Petra I


Kada se održava

2-3. juna


Zahvaljujući Ministarstva za kulturu i informisanje SCD „Lunjina“ nastavlja tradicionalno da organizuje „Dane cincarske kulture“, prgram koji je posvećen Nacionalnom danu Cincara. Ovogodišnji program osmišljen je tako da pokaže da su Cincari prisutni i da aktivno učetstvuju u životu među građanima Srbije.


Posetioce Centra za kulturu Kuća kralja Petra I očekuje otvaranje izložbe grafičkog dizajnera Ivana Apostolskog od 17 časova, nakon čega sledi predavanje profesora dr Čedomira Čupića pod nazivom „Uticaj Cincara na formiranje građanskog društva u Srbiji“. Program će biti praćen tradicionalnom muzikom.


Predstavljanje porodice Apostolski kao deo projekta „Cincari kroz porodično sećanje“ koji rade Etnografski institut SANU i MANU na programu je 3. Juna u 18 časova. Sledi „Priča o Kruševu“ koju će ispričati Ivan Andreski. Iste večeri će pevačka grupa „Lunjine“ izvesti niz cincarskih gradskih pesama.

Podeli vest