Event-cover_MASA-127-SRB (1).jpg
promo

promo

Manifestacije

DOĐITE DA ZVONIMO NA SVA ZVONCA,JER BICIKL JE UVEK U MODI! Obuci se šik i kreni u avanturu povodom svetskog dana bicikla

02.06.2022.

DOĐITE DA ZVONIMO NA SVA ZVONCA,JER BICIKL JE UVEK U MODI! Obuci se šik i kreni u avanturu povodom svetskog dana bicikla
Veličina Slova

Povodom proslave Svetskog dana bicikla, UN Srbija, Ambasada Kraljevine Holandije i Ulice za bicikliste organizuju Bicikl šik vožnju, i to u petak, 3. juna 2022, od 17.00 na Trgu Republike!

Gde se održava

Trg republike


Kada se održava

03. jun


Generalna skupština Ujedinjenih nacija je 2018. proglasila 3. jun za Međunarodni dan bicikla, čime je prepoznala značaj ovog prevoznog sredstva i njegov doprinos postizanju Ciljeva održivog razvoja. Međunarodni dani su prilika da se poveća informisanost o određenim pitanjima i da se pozove na akciju, i to je upravo ono što ovaj događaj čini.

Ruta vodi preko Novog Beograda, dela grada poznatog po velkom broju poslovnih centara gde će biti promocija bicikla kao idealno prevozno sredstvo za odlazak na posao, ali i do škole, fakulteta ili za večernji izlazak. Ideja je da se poslodavcima poruči da briga o zaposlenima podrazumeva obezbeđivanje uslova da se na posao dođe najzdravijim prevoznim sredstvom, a donosiocima odluka da briga o građanima i građankama podrazumeva ulaganje daljih napora u razvoj razumne biciklističke infrastrukture i realizaciju planiranih biciklističkih staza.

Ono što je zanimljivo, organizatori pozivaju učesnike da se obuku šik, onako kako bi išli na poslovni sastanak, ali i u večenji izlazak ili u pozorište. Cilj manifestacije je da se pokaže da vožnja bicikla nije aktivnost koja zahteva specijalnu sportsku opremu, već bezbedne uslove za vožnju, biciklističke staze, mirniji saobraćaj i manje motornog saobraćaja na ulicama.

U događaju će učestvovati i visoki predstavnici UN Srbija, Ambasade Kraljevine Holandije i Ulica za bicikliste.

Podeli vest