Promocija Padre,iditoe SKC foto Ivan Live Producition (1).jpg
Ivan Live Producition

Ivan Live Producition

Manifestacije

KAO POSLIJE BOLESTI, OPET UČIM JESTI, HODATI! Nova knjiga u čuvenom serijalu već na promociji je osvojila srca čitalaca

27.05.2022.

KAO POSLIJE BOLESTI, OPET UČIM JESTI, HODATI! Nova knjiga u čuvenom serijalu već na promociji je osvojila srca čitalaca
Veličina Slova

Nova knjiga Žarka Lauševića Padre, idiote! u izdanju beogradske Hipatie, je pred čitaocima, a u prepunoj dvorani SKCa održana je promocija knjige na kojoj su govorili njegove kolge.

Na 235 stranica, pisac Žarko Laušević osvaja čitaoce pre svega emocijama i humorom. I svojim precizno nijansiranim, a opet tako lapidarnim opaskama o svetu koji se „mnogo promenio od kada sam iz njega izašao.“ Kao i prethodne Lauševićeve knjige, i ova predstavlja ne samo zanimljivo štivo, već i validan izvor istorijskih podataka.

Popularni glumac nastavlja svoje dnevničke beleške koje počinju u trenutku kada izlazi iz zatvora u kome je proveo četiri godine i sedam meseci. Ponovo na slobodi i novi život u Beogradu. Sa suprugom Anitom, kojoj je knjiga posvećena, sa decom, porodicom...

Ti prvi dani, nedelje van zatvorskih zidina, spuških, zabeleskih, ili onih najsumornijih, u Centralnom zatvoru, mogli bi da stanu u jedan jedini Arsenov stih - Kao poslije bolesti, opet učim jesti, hodati.

Odlomak iz knjige Padre, idiote!

Pored najbližih, porodice, zvaničnika i službenih lica, ovom knjigom defiluju i drugi junaci, prijatelji i kolege. Pre svih, njegova draga prijateljica, glumica Cvijeta Mesić u čijoj kući nalazi prvo utočište po izlasku iz zatvora i dolasku u Beograd. Tu je i pouzdani Dragan Gaga Nikolić, kome ispisuje odu o prijateljstvu, koji mu je bio „čuvar, terapeut, brat, učitelj, otac.” Dirljiv je lik Ljube Dapčevića, zabavno je kada se sastaje sa Batom Živojinovićem, zanimljiv je njegov dijalog sa Željkom Ražnatovićem Arkanom...

Knjiga Padre, idote!, je četvrta u serijalu ovog autora sa zajedničkim podnaslovom Dnevnik jedne robije. Prva je Godina prođe, dan nikad (2011), zatim Druga knjiga (2013) i Sve prođe, pa i doživotna (2018). Sve one su doživele ogromne tiraže, i danas se sve prodaju u izdanje Hipatie. Na promociji si govorili Svetlana Bojković, Muharem Bazdulj, Petar Božović, Nebojša Dugalić i Radmila Stanković. Moderator je bio Irfan Mensur.

Pred čitaocima će se naći izuzetno zanimljiva, provokativna i dokumentarno uverljiva ispovest koja se čita u dahu, poput svih prethodnih knjiga ovog autora. Knjiga Padre, idiote! je od 27.maja u prodaji u svim objektima Moj kiosk i bolje snadbevenim knjižarama.

Veliko je interesovanje medija za promociju koju su podržale i mnogobrojne Žarkove kolege i prijatelji:
Caci Mihailović, Zdravko Šotra, Vesna Čipčić, Cvijeta Mesić, Vuk Drašković, Aljoša Vučković, Goran Šušljik,
Danica Maksimović, Branislav Lečić, Branka Petrić, Peđa Bjelac, Ivan Zarić, Konstantin Kostjukov, Vladan
Dujić, Anja Alač, Pijanista, i mnogi drugi.

Podeli vest