Paul-Blakemore-(Billennium).jpg
Paul Clarke; Boudewijn Bollmann, STRP Festival, Eindhoven, 2019

Paul Clarke; Boudewijn Bollmann, STRP Festival, Eindhoven, 2019

Manifestacije

TEATARSKI VOĐENA ŠETNJA STUDENTSKIM GRADOM KROZ VREME! Uplovite u budućnost uz pomoć vašeg mobilnog telefona

07.06.2022.

TEATARSKI VOĐENA ŠETNJA STUDENTSKIM GRADOM KROZ VREME! Uplovite u budućnost uz pomoć vašeg mobilnog telefona
Veličina Slova

Pozorišni program International Theater Days prošao je selekciju od 1327 aplikacija, a Dom kulture „Studentski grad" sklopio partnerstvo za dva performansa u okviru jednog od 19 odabranih projekata uz podršku Perform Europe.

Kada se održava

8 - 11. juna


Billennium je teatarski vođena šetnja kroz Studentski grad, ali ne kroz istorijske delove, nego kroz delove Studentskog grada budućnosti u kojoj hodate kroz vreme do SCI FI lokacija utopija i distopija. Buduća arhitektura se prikazuje ispred vaših očiju i čujete kako bi različiti svetovi mogli da zvuče u arheologiji budućnosti. Nosite mobilne telefone koji intepretiraju i vizualizuju tragove onog sto će tek doći.

Buduća arhitektura se prikazuje ispred vaših očiju i čujete kako bi različiti svetovi mogli da zvuče u arheologiji budućnosti. Nosite mobilne telefone koji intepretiraju i vizualizuju tragove onog sto će tek doći. Šetnja se završava mogućnošću da se zajedno dizajnira grad sutrašnjice i vide građevine, koje ste zamislili i koje se naslanjaju na današnju arhitekturu, a sve uz pomoc AR tehnologije (augmented reallity).

Boudewijn-Bollmann,-STRP-Festival,-Eindhoven,-2019.jpg
Paul Clarke; Boudewijn Bollmann, STRP Festival, Eindhoven, 2019

Imerzivnost performansa obezbeđena je live stream višekanalnim zvukom dodeljenim spekulativnoj arhitekturi nastaloj u realnom vremenu na osnovu postojećih građevina.

Billennium je drugačiji pri svakoj izvedbi, iznova kreiran za svako posebno mesto. Kroz Billennium, trupa Uninvited Gusests nastavlja svoje istraživanje na temu: kako tehnologije mogu da posluže usavršavanju izvedbe uz učešće publike koja je pozvana da se priključi autorstvu perfromansa, da oblikuje rezultat performansa i proizvede zajedničke društvene snove. Utopijska i Distopijska razmišljanja su upotrebljena kao sredstvo za kritiku, omogućavajući učesnicima da osmisle lokalne promene i planove za razvijanje i zamišljanje moguće budućnosti.

Satnica BILLENIUM-a možete pogledati ovde 

BILLENIUM.docx

Podeli vest