DSC08900.jpg
beograd.rs

beograd.rs

Manifestacije

POČELO STAROGRADSKO LETO: Francuski film „Don Žuan” otvorio sezonu kulturne ponude koja je besplatna za sve posetioce

16.06.2022.

POČELO STAROGRADSKO LETO: Francuski film „Don Žuan” otvorio sezonu kulturne ponude koja je besplatna za sve posetioce
Veličina Slova

Danas je u Beogradu, na Starom gradu, počelo Starogradsko leto, nova gradska kulturna manifestacija koja će trajati do 1. septembra na više od 10 lokacija.

„Želja nam je bila da umrežimo sve institucije kulture koje se nalaze na našoj teritoriji i da sugrađanima ponudimo kvalitetan sadržaj tokom letnjih meseci” ističe Radoslav Marjanović predsednik Gradske opštine Stari grad.

Starogradsko leto biće otvoreno večeras na Kosančićevom vencu projekcijom filma „Don Žuan” u sklopu Festivala francuskog filma.

„Prvi put sam na ovom Festivalu, prvi put sam u Srbiji. Srećan sam što sam ovde. Ovo je prva internacionalna premijera mog filma posle Kana, gde je bio prikazan pre tri nedelje, u okviru zvanične selekcije Kanskog festivala".

Serž Bozon

„Veliko hvala svim institucijama koje su se uključile u ovu manifestaciju i koje su posebnu pažnju posvetile kreiranju programa za decu” dodao je Marjanović i naglasio da je celokupan program manifestacije besplatan.

DSC08914.jpg
Radosav Marjanović, predsednik Gradske opštine Stari grad
beograd.rs

Do kraja juna u sklopu Starogradskog leta, pored filmskih projekcija koje će se održavati na Kosančićevom vencu, sugrađani će imati priliku i da prošetaju Jevremovom ulicom i saznaju tajne jedne od najlepših Dorćolskih ulica, upoznaju tajni svet Botaničke bašte, uživaju u klasičnoj muzici na Topličinom vencu, ali i učestvuju u čišćenju Dunava i ostalim eko akcijama koje će Gradska opština Stari grad organizovati.

Celokupan program možete pogledati na sajtu Gradske opštine Stari grad, kao i na zvaničnim kanalima opštine na društvenim mrežama.

Podeli vest