letnji plato instagram 2022_Drago Kekanovic_hi res.jpg
promo

promo

Manifestacije

LETNJI PLATO JE DOBIO PRVOG BEOGRADSKOG POBEDNIKA! Besplatno druženje sa piscima i pesnicima traje do kraja leta

09.06.2022.

LETNJI PLATO JE DOBIO PRVOG BEOGRADSKOG POBEDNIKA! Besplatno druženje sa piscima i pesnicima traje do kraja leta
Veličina Slova

U utorak, 14. juna 2022. godine, u 19 sati, na platou ispred zgrade Biblioteke grada Beograda u Knez Mihailovoj ulici, počinje ciklus književnih performansa koji će svečano otvoriti srpski pisac iz Zagreba, Drago Kekanović, prvi laureat nagrade „Beogradski pobednik“.

Nagrada „Beogradski pobednik“ ustanovljena je 2021. godine, a dodeljuje je Biblioteka grada Beograda u saradnji sa Skupštinom grada. Kekanovićevom romanu „Privrženost“ u izdanju SKD „Prosvjeta“ iz Zagreba, a sada i u izdanju IP „Laguna“ donela je status najvrednijeg dostignuća iz oblasti književnosti na srpskom jeziku za 2021. godinu.

Počev od 14. juna, pa tokom jula i avgusta meseca, svakog utorka od 19 sati, Beograđani i Beograđanke će kao i prošle godine, na platou ispred Biblioteke grada Beograda, imati prilike da slušaju razgovore i da se druže sa savremenim srpskim piscima i pesnicima. Ove godine razgovori će biti vođeni sa onim piscima koji su ušli u najuži izbor novoustanovljenih nagrada „Beogradski pobednik“ i „Duško Radović“ u 2021. godini, kao i mnogim drugim poznatim književnicima. 

Dobrodošli na Letnji plato Biblioteke grada Beograda!

Podeli vest