Janoska Ensemble 02 Foto  Andreas BItesnich.jpg
Janoška ansambl
promo

Janoška ansambl
promo

Manifestacije

ART LINK FESTIVAL PREDSTAVLJA PROSLAVLJENI ANSAMBL JANOŠKA: Regionalna smotra počinje jedinstvenim muzičkim događajem!

20.06.2022.

ART LINK FESTIVAL PREDSTAVLJA PROSLAVLJENI ANSAMBL JANOŠKA: Regionalna smotra počinje jedinstvenim muzičkim događajem!
Veličina Slova

Ansambl Janoška, prepoznatljiv po improvizaciji kao stilu muzičkog izraza, otvoriće 25. juna koncertom na sceni kod Pobednika regionalnu umetničku smotru, ArtLink festival, koji će trajati od juna do septembra 2022. godine.

Gde se održava

Kalemegdanska tvrđava


Kada se održava

jun - septembar 2022.


Janoška otvara Art Link Festival, na kome će u periodu od juna do septembra 2022. godine nastupiti pijanista Adi Nojhaus, kompozitor i pijanista Luis Ahijus, pijanista Alberto Fero, Ansambl Kamerata Balkanika, violončelista i trkač Toke Moldrup i brojna druga eminentna imena klasične muzike danas.

Novi pravci u muzici trenutno su u opticaju pod maštovitim imenima, dok se kategorije fjužna i krosovera neprestano šire. U duhu tih kretanja, Ansambl Janoška, širom sveta prepoznat po svom muzičkom poliglotizmu prevazilazi sve granice, a da ga pritom i dalje odlikuje klasično stilsko poreklo.

Ni sa čim uporedive transformacije muzičkog sadržaja prilagođenog publici delo su tri brata iz Bratislave,Ondreja i Romana Janoške koji sviraju violinu i Františeka Janoške za klavirom – i njihovog zeta Juliusa Darvasa iz Konstance na kontrabasu, koji će nastupiti na otvaranju sezone regionalnog Art Link Festivala na Beogradskoj tvrđavi 25.juna.

Veći deo festivalskog programa će biti realizovan u neposrednom prirodnom okruženju - čime ArtLink Festival želi da artikuliše važnost učešća slušalaca u svakodnevnom susretu sa umetnošću. Uz tematski okvir festivala „Zvuk vode”, ističe se da će koncerti biti priređeni u veličanstvenom ambijentu najpoznatijih tvrđava našeg regiona, što sloganu „Festivalski gradovi, umetnici za prirodu” daje dodatni šarm i opravdanost. Nastojeći da ukaže na važnost obnovljivosti rečnih tokova i spomeničnog nasleđa, ArtLink želi da u ovim posebnim ambijentima kroz muziku iznova oplemeni iskustvo slušalaca novim zvučnim izrazima.

Podeli vest