el. poz Isidora.jpg
promo

promo

Manifestacije

NAGRADE ZA USPEŠNO KNJIŽEVNO DELO U OKVIRU ISIDORINIH DANA: Saznajte ko su dobitnici i uživajte u BESPLATNOM programu

22.06.2022.

NAGRADE ZA USPEŠNO KNJIŽEVNO DELO U OKVIRU ISIDORINIH DANA: Saznajte ko su dobitnici i uživajte u BESPLATNOM programu
Veličina Slova

Gradska opština Savski venac organizuje 23. i 24. juna 2022. godine manifestaciju „Dani Isidore Sekulić“ u Kući Kralja Petra I u čast velike književnice i prve žene akademika, a ulaz za sve zainteresovane posetioce je slobodan.

U okviru manifestacije ove godine će biti dodeljene dve nagrade Isidora Sekulić za uspešno književno delo ostvareno u književnim žanrovima kojima se bavila Isidora Sekulić, a koje je napisano na srpskom jeziku i objavljeno u Srbiji tokom 2021. godine.

Žiri Književne nagrade „Isidora Sekulić“ u sastavu: prof. dr Aleksandar Jerkov (predsednik), Radinka Stojković i Majo Danilović saoopštio je da je na konkurs pristiglo 33 književna dela. Dodela Književne nagrade Isidora Sekulić biće upriličena 23. juna u Kući kralja Petra Prvog na Senjaku,, sa početkom u 17. časova.

Program će biti realizovan nastupom Katarine Masoničić i nastupom muzičke škole Stanislav Binički koji će sve prisutne zabaviti izvođenjem muzičkih numera na klaviru. Nakon toga predsednik žirija prof. dr Aleksandar Jerkov pozdraviti prisutne i uručiti nagradu ovogdišnjem dobitniku.

Drugog dana, 24. juna 2022. godine u 17 časova organizovana je manifestacija pod nazivom „Isidorina čajanka”. Program je osmišljen tako što bi svi književnici i umetnici ostalih vokacija pročitali neke segmente iz svojih knjiga ili govorili o Isidori – vodili literarne besede. Ceo događaj će biti začinjen ispijanjem čaja uz vanilice, a sve u čast i sećanje na Isidoru i njene čuvene čajanke.

Podeli vest