Sanja-Domazet-_-Na-kafi-kod-Sekspira.jpg
promo

promo

Manifestacije

ŠTA POVEZUJE VELIKE UMOVE, NJIHOVE DOMOVE I PREDMETE? Saznajte u novoj knjizi Sanje Domazet „Na kafi kod Šekspira”

24.06.2022.

ŠTA POVEZUJE VELIKE UMOVE, NJIHOVE DOMOVE I PREDMETE? Saznajte u novoj knjizi Sanje Domazet „Na kafi kod Šekspira”
Veličina Slova

Pedstavljanje knjige „Na kafi kod Šekspira”, Sanje Domazet, biće održano u utorak, 28. juna, u 11.00 časova, u knjižari „Geca Kon“ (Knez Mihailova 12, prvi sprat).

Gde se održava

Knjižara „Geca Kon“


Kada se održava

28. jun u 11 časova


Na predstavljanju knjige govoriće Gordana Milosavljević Stojanović, urednik, i Sanja Domazet, autor.

„Evo knjige o putovanjima, koja, baš kao i sreća, nema svoju algebru, ali ima magiju – vrtoglavicu, poput ruleta. Danas, kada čovek dobija svet gotov za upotrebu, pred nama su priče o hodočašću u magične kuće gde su se rađali, bivali, umirali, oni koji su menjali istoriju postojanja na ovoj grešnoj zemlji, spis o svetim domovima, gde su živeli Šekspir, Rembrant, Betoven, Mocart, Hundertvaser, Tutankamon, Van Gog, Mone, Diras, Jursenar, Romen Gari, Milena Barili, Andrić, Dučić, Ljuba Popović... “, napisala je urednica urednica izdanja Gordana Milosavljević Stojanović.

„Knjiga Na kafi kod Šekspira otkriva krvno srodstvo koje postoji između prostora, predmeta i duhova velikih ljudi što još uvek lutaju odajama svojih domova, odgonetajući saglasja između genija i mesta gde su sanjali odvažne snove. Na kafi kod Šekspira je delo napisano u slavu putovanja u dublje, eteričnije svetove kuća onih koji su promenili sudbinu sveta, ispili je do poslednje kapi, znajući da je „svaki protraćen trenutak, iscurela krv bogova“, stoji u recenziji knjige.

Podeli vest