EkoKultura.png
promo

promo

Manifestacije

ODNOSI ČOVEKA I ŽIVOTNE SREDINE U KOJOJ ŽIVI: Druga epizoda ciklusa EkoKulture: Ekologija i književnost

29.06.2022.

ODNOSI ČOVEKA I ŽIVOTNE SREDINE U KOJOJ ŽIVI: Druga epizoda ciklusa EkoKulture: Ekologija i književnost
Veličina Slova

Epizoda broj 2: Ekologija i književnost, 30.06. u 12 časova na Instagram profilima Kulturnog centra Beograd i F.fm Platforma. Novi format nastao u saradnji Kulturnog centra Beograda i F.fm platforme, fokusira se na ekološko-umetničke prakse u cilju postizanja kontinuiteta u razgovoru o brojnim ekološkim problemima.

Kada se održava

30. juna


U prvoj epizodi tema je bila Biofilni dizajn u arhitekturi, gde su pričali o novim tendencijama u svetu arhitekture i građevinarstva, a koji su u skladu sa održivim razvojem i ekološkim principima.

Druga epizoda EkoKultura serijala posvećena je Književnoj ekologiji (engl. literary ecology), disciplini koja se bavi načinima na koje se u književnosti i književnim delima reflektuju odnosi čoveka i životne sredine u kojoj živi. Svojim poreklom i razvojem paralelnim sa rođenjem moderne ekološke politike,  književna ekologija je postala proizvod istorijskog i teorijskog modela koji uključuje i rastuću plimu ekološke svesti u 21. veku.

 Gošća koja će govoriti o ovoj temi, i pritom nam predložiti neke eko-knjige za čitanje, je Zorana Karapndžin, voditeljka popularnog YouTube kanala knjižare Makart – Makart Booktube na kom možete pogledati raznovrsni sadržaj – od preporuka, preko kritika, do razgovora sa brojnim književnim autorkama i autorima.

Autorka i voditeljka EkoKultura razgovora je Dunja Jovanović, specijalistkinja za komunikacije, direktorka F.fm platforme i autorka i voditeljka jednog od najpopularnijih domaćih podkasta - F.fm podcasta. 

Podeli vest