predavaci-saee 2022.jpg
promo

promo

Manifestacije

KONGRES O EKOLOŠKOJ ODRŽIVOSTI: Upoznajte najnovije tokove u arhitekturi i dizajnu od vrhunskih predavača!

12.07.2022.

KONGRES O EKOLOŠKOJ ODRŽIVOSTI: Upoznajte najnovije tokove u arhitekturi i dizajnu od vrhunskih predavača!
Veličina Slova

Peta tradicionalna jubilarna međunarodna manifestacija i kongres „Održiva arhitektura – energetska efikasnost” održaće se od 7. do 9. oktobra 2022. u renomiranom i atraktivnom prostoru Jugoslovenske kinoteke, sa svečanim otvaranjem u 19 časova.

Gde se održava

Jugoslovenska kinoteka


Kada se održava

7. oktobra u 19 časova


Kongres obuhvata odgovarajuća predavanja, izložbe arhitekata i sponzora, radionice, tribine i konkurs „Mikor eko kuća 2022" za mlade arhitekte, dizajnere i pejzažne arhitekte do 30 godina i studente odgovarajućih fakulteta. Kongres organizuju Udruženje Ekokult+ i Magazin za eko arhitekturu i kulturu Eko kuća, u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, Zagrebu i Podgorici. 

Kongres „Održiva arhitektura – energetska efikasnost” obuhvata više segmenata: predavanja najpoznatijih svetskih arhitekata i radionice namenjene arhitektima, studentima, doktorantima i stručnjacima iz tangencijalnih oblasti, kao i izložbu projekata i realizacija predavača, koja će biti otvorena u holu Jugoslovenske kinoteke od 7. do 9. oktobra. 

Kongres će, kroz sve segmente, obuhvatiti značajne teme sa fokusom na održivi, ekološki i energetski efikasan pristup u arhitekturi uz upotrebu obnovljivih izvora energije, odgovarajućih materijala, savremenih tehnologija i sistema građenja. Predavači, autoriteti u ovim oblastima u svetskim okvirima, kroz recentne projekte i studije približiće domaćoj javnosti svetske savremene tokove u arhitekturi, dizajnu i vizuelnim umetnostima uopšte, kroz odgovarajući održivi i ekološki pristup stvaralačkim procesima i novim metodama u arhitektonskom projektovanju i dizajnu, uz upotrebu obnovljivih izvora energije, čistih i energetski efikasnih, zelenih tehnologija, nezagađujućih i recikliranih materijala. Na izložbi sponzora imaćemo priliku da vidimo nove tehnologije, proizvode i materijale koji se primenjuju u ekološkoj, održivoj i energetski efikasnoj arhitekturi. 

Predavači na Kongresu su Nina Ednjards Anker ( Nea Studio / SAD), Vladimir Lojanica (dekan Arhitektonskog fakulteta u Beogradu / Srbija), Sonja Radović Jelovac (Studio Synthesi / Crna Gora), Ad Kil (RO&AG Architecten / Holandija). Marina Zajec (Arhitektura E.L.I. / Hrvatska), Victor Marti & Faidra Magciraki (Cometa Architecs / Španija), Li Xiaodong (Li Xiaodong Atelier / Kina), Frančesko Di Gregorio  (Di Gregorio Associati / Italija), Špela Videčnik  (Ofis Arhitekti / Slovenija) i Paulo Merlini / Paulo Merlini Architects / Portugalija).  

U okviru Kongresa će biti održane dve radionice!

Podeli vest