hypnos.png
promo

promo

Manifestacije

KAKO JE FILM PREŠAO U MEDIJ KNJIGE: Saznajte u razgovoru Pavla Levija, profesora istorije filma na Stenfordu

12.07.2022.

KAKO JE FILM PREŠAO U MEDIJ KNJIGE: Saznajte u razgovoru Pavla Levija, profesora istorije filma na Stenfordu
Veličina Slova

U četvrtak, 14. jula 2022. godine u u 19 časova u Multimedijalnoj sali Jugoslevenske kinoteke biće organizovan razgovor o novim knjigama Pavla Levija pod nazivom „Hipnos u zemlji filma”.

Kada se održava

14. jul u 19 časova


Nakon što će u „Raspadu Jugoslavije na filmu" (Biblioteka XX vek, 2009.) i „Kinu drugim sredstvima" (Muzej savremene umetnosti Beograd & Filmski centar Srbije, 2012.) artikulisati svoja osnovna promišljanja o estetičkim i političkim implikacijama filma, u svoje sledeće tri knjige Pavle Levi na praktičan način demonstrira svoje teorijske pozicije.
U saradnji s dizajnerom Andrejom Dolinkom i Multimedijalnim institutom, svojim izdavačem iz Zagreba, Levi će u „Cimanju slike" (2019, objavljeno zajedno s beogradskim Fakultetom za medije i komunikacije), „Minijaturama" (2021) i „Hypnos in Cineland" (2022) svoj koncept kina drugim sredstvima proširiti na medij knjige, prevazilazeći time okvire uobičajenih filmoloških istraživanja.


Pavle Levi je redovni profesor istorije i teorije filma na univerzitetu Stenford u Kaliforniji. Dobitnik je nagrade „Nebojša Popović" u 2021. za doprinos promociji i kritičkom promišljanju filmske umetnosti i kulture.
U razgovoru učestvuju Pavle Levi, umetnica Milica Tomić i reditelj Ognjen Glavonić, a moderator je Petar Milat.

Podeli vest