unnamed (4).jpg
ZAPROKUL promo

ZAPROKUL promo

Manifestacije

POČEO ČIP FESTIVAL: Jedinstvena prilika za susret sa mladim srpskim pesnicima

29.07.2022.

POČEO ČIP FESTIVAL: Jedinstvena prilika za susret sa mladim srpskim pesnicima
Veličina Slova

Juče je održano prvo veče ČIP FESTIVAL-a u Zavodu za priučavanje kulturnog razvitka: „Noć poezije” u okviru programa „Letnjih grifonskih noći” kada su nastupile mlade nade srpskog pesništva: Milica Špadijer, Irena Plaović, Jelena Marinkov, Marija Radić i Nemanja Dragaš.

Gde se održava

ZAPROKUL


Specijalna gošća „Noć poezije” bila je Ana Ristović, poznata srpska pesnikinja, dobitnica nekoliko najuglednijih nagrada za poeziju; nagrade ,,Branko Miljković“, ,,Brankove nagrade“, nagrade ,,Milica Stojadinović Srpkinja“, Disove nagrade“ …

Večeras, u petak 29.jula u 21 čas, scenu će preuzeti nove zvezde poezije: Marija Dragnić, Šimon Cubota, Sara Stanojević, Anđela Pendić, Slađana Bušić, Đorđe Ivković i Marko Kragović.

Očekuje nas i specijalna gošća Radmila Petrović, pesnikinja i autorka čuvene zbirke pesama „Moja mama zna šta se dešava u gradovima”. Moderator festivala je Jovana Milovančević, voditeljka Radio Beograda.

unnamed (5).jpg
ZAPROKUL promo


ČIP FESTIVAL pod sloganom „Noći poezije u ZAPROKULU” je jedinstvaena prilika da se upoznate sa mladim srpskim pesnicima i njihovom poezijom. Mlada pesnička scena ima priliku da govori o važnosti Čitanja I Poezije u javnosti i razlikama u shvatanju stihova kroz vreme. Poezija rečima najlepše oslobađa, a prostor se menja i razvija u odnosu na to šta se u njemu govori. Zaprokul, upravo zato, otvara letnju scenu pesnicima i publici sa željom da svaki novi susret čini lepšim i potpunijim.

Podeli vest