Marko Mihailović, glavni trener Kluba nordijskih hodača, foto Raša Aleksić.jpg
Marko Mihailović, glavni trener Kluba nordijskih hodača
Raša Aleksić

Marko Mihailović, glavni trener Kluba nordijskih hodača
Raša Aleksić

Manifestacije

IDEMO KA DALEKIM CILJEVIMA! Srbija je dobila prvi Klub nordijskog hodanja

02.09.2022.

IDEMO KA DALEKIM CILJEVIMA! Srbija je dobila prvi Klub nordijskog hodanja
Veličina Slova

Srbija je dobila svoj prvi Klub nordijskog hodanja „Nordijac“. Krajem avgusta u Kulturnom centru Grad u Beogradu na manifestaciji kojoj je prisustvovalo preko 100 nordijskih hodača Klub je zvanično i počeo sa radom.

Izvorno nastalo kao letnji trening za skijaše Nordijsko hodanje se jako brzo proširilo na sve druge sportske i starosne grupe. Tokom ove aktivnosti angažuje se 90% mišića u telu, jačaju zglobovi, ubrzava metabolizam i ima blagotvorne psihološke efekte. Zaštitni znak Nordijskog hodanja su štapovi za hodanje.

Klub nordijskih hodača_druženje u KC Gradu.jpg
Raša Aleksić

 Marko Mihailović glavni trener kluba je povodom lansiranja „Nordijca“ izjavio:

- Verujemo da se život održava kroz kretanje. Da je put do zdrave i zadovoljne zajednice izgrađen željom pojedinca da se pokrene. Ravnopravno sa našim članovima, navijačima i partnerima činimo porodicu koja nikad ne stoji. Možete biti uvereni da svakim napravljenim korakom ostajemo verni ovome. U Klubu „Nordijac“ znamo da je ovo moguće. Sve je teže zaobići trag koji ostavljamo. Više od 1000 članova našeg pokreta najbolje govori o tome kako nam ide. Inspiracija i vođenje primerom ostaju iza nas svuda kuda prolazimo.

Podsećamo da je Škola nordijskog hodanja u Beogradu nastala 2020. godine usred pandemije COVID-19 kada je prepoznata potreba naših sugrađana da budu fizički aktivni uprkos pandemiji. Za samo dve godine Srbija je dobila više od 1000 ljudi koji praktikuju nordijsko hodanje kao vid fizičke aktivnosti. Članovi škole postali su uporedo i članovi Kluba nordijskih hodača „Nordijac“.

Lansiranje_Klub nordijskih hodača ‘Nordijac’.jpg
Raša Aleksić

 „Strast će nastaviti da pokreće ono čemu težimo. Idemo ka dalekim ciljevima. Potpuno smo uvereni da je moguće stvarati, sarađivati i rasti, i da hodanjem jedni uz druge postižemo upravo to. Krenuli smo u stvaranje čitavog jednog sveta. Ove snove ostvarujemo zajedno“, naglasio je Mihailović.

Klub „Nordijac“ otvoren je za nove polaznike koji žele da nauče nordijsko hodanje i treniraju kroz program koji traje 16 nedelja. 

Podeli vest