Tanja Vujinovic the CORE AvantGarden.png
Rad Tanje Vujinović
Muzej nake i tehnike, promo

Rad Tanje Vujinović
Muzej nake i tehnike, promo

Manifestacije

POČINJE NAŠ NAJSTARIJI FESTVAL POSVEĆEN NAUCI, UMETNOSTI I TEHNOLOGIJI: Saznajte kakva je njihova povezanost

21.09.2022.

POČINJE NAŠ NAJSTARIJI FESTVAL POSVEĆEN NAUCI, UMETNOSTI I TEHNOLOGIJI: Saznajte kakva je njihova povezanost
Veličina Slova

U Muzeju nauke i tehnike biće predstavljen 11 Festival S.U.T.R.A., najstariji festival u Srbiji koji se bavi povezanošću nauke, umetnosti i tehnologije. U najnovijem izdanju, kroz izložbe, predavanja, razgovore i istraživanje ispitivaće kako se ostvaruje ljudska egzistencija u virtuelnim prostorima interneta.

Gde se održava

Muzej nauke i thenike


Kada se održava

22. septembar u 19 časova


Fokus ovogodišnje manifestacije je na istraživanju pokušaja da se većina svakodnevnog funkcionisanja prenese, manifestuje i konzumira posredstvom digitalne tehnologije, kao i postojećeg softvera i sadržaja. Pitanja koja će učesnici postaviti i na koja će tražiti odgovore odnose se na načine kako se digitalno otključavaju i stimulišu unutrašnji konfliti, fantazije, želje, nagone, anksioznosti i odbrane dok se istovremeno u interpersonalnom prostoru virtualnog aktivno angažujemo kako bismo bili prepoznati od strane drugog?

A kako će Festival da pruži digitalno zadovoljstvo? Tako što će pokušati promišljanjem i dijalogom da odvoji autentično od lažnog, štetno od korisnog, angažovano od monetizovanog. Na raspologanju su nam tri forme: izložba, predavanja/razgovori i istraživanje. Biće predstavljeni najkvalitetnije umetnike i naučnike, psihijatre i psihologe, istraživače i praktičare.

Na izložbi koja će trajati od 22. septembra do 7. oktobra su okupljeni jedni od naših najznačajnijih umetnika koji su povezani sa digitalnom tehnologijom (Arpad Pulai, Nataša Teofilović, Maja Obradović, Predrag Terzić, Nina Todorović, Milan Ličina, Stevan Kojić, Tanja Vujinović, Uroš Krčadinac, Dejan Vračarević i Darija Medić).
Više o festivalu može se saznati putem sajta: https://sutra2022.muzejnt.rs.

Podeli vest