Toke-Moldrup-hi-res-23 copy.jpg
ArtLink promo

ArtLink promo

Manifestacije

DANSKI ČELISTA NA MUZIČKOM MARATONU NA SAVA PROMENADI: Veliko finale ArtLink festivala na koje su svi pozvani

21.09.2022.

DANSKI ČELISTA NA MUZIČKOM MARATONU NA SAVA PROMENADI: Veliko finale ArtLink festivala na koje su svi pozvani
Veličina Slova

Muzički maraton sa danskim čelistom Toke Moldrupom 24. septembra u 11 časova na Sava Promenadi veliko je iznenađenje jubilarnog 10. ArtLink Festivala. Reč je o pravom maratonu od 36 kilometara koji umetnik trči dok istovremena svira 36 stavova čuvenih Bahovih svita napisanih za solo violončelo.

Gde se održava

Sava Promenada


Kada se održava

24. septembra u 11 časova


Posle održanih koncerata za sećanje na nekoliko tvrđava u Srbiji i odabranih destinacija u regionu, nastupa čuvenog ansambla Janoška na Beogradskoj Tvrđavi, Fedora Rudina, Jana Foglera i Kamerate Balkanike na tvđavi Ram, Pijanističkog dua Višekruna Janković – Šams i holivudske zvezde Džona Malkoviča, orkestara Bečka akademija na Feliks Romulijani, pijaniste Alberta Fera u Skoplju i Sarajevu, ovo je završinica ovogodišnjeg Festivala, pored reke kod Brankovog mosta u dužini od 1 kilometra do Kule Beograd.

Publika je pozvana da trči zajedno sa umetnikom, da vozi bicikl ili navija tokom rute.
Umetnik će tu rutu trčati 36 puta i nakon svakog kilometra svirati po jedan stav Bahove svite. Ovaj program kombinuje najbolje od 2 sveta – čuvenih Bahovih 6 svita i maraton - najbolje od klasične umetničke tradicije i trke na duge staze!

Møldrup počinje tako što svira preludijum iz prve svite, a zatim trči jedan kilometar. Zatim igrae i trči naizmenično još 35 puta. Događaj traje pribl. 5 sati: trčanje 3h20min, muzika 1h (svite se sviraju bez ponavljanja na svaki kilometar trčanja.

ArtLink Festival kroz svoje dosadašnje i predstojeće koncertne događaje potvrđuje svoju misiju jedinstvenog kulturnog koncepta na lokacijama od izuzetnog značaja za našu istoriju i tradiciju – sa ciljem da podigne svesti domaće i međunarodne javnosti o značaju očuvanja reka, i prirodnog ambijenta koncertima vrhunskih međunarodnih muzičara širom regiona.

Podeli vest