skadarlija.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

SKADARLIJSKA PROMENADA U ČAST MERIMI NJEGOMIR: Ulaz na koncert posvećen muzičkoj divi je slobodan

27.09.2022.

SKADARLIJSKA PROMENADA U ČAST MERIMI NJEGOMIR: Ulaz na koncert posvećen muzičkoj divi je slobodan
Veličina Slova

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije najavljuju „Skadarlijsku promenadu“ kulturno umetničku manifestaciju koja će ove godine biti održana u čast velikanke naše narodne muzike, Merimi Njegomir.

Gde se održava

Skadarlija


Kada se održava

30. oktobar u 19 časova


„Da nije ljubavi tvoje“, „Bez tebe plačem“, „Kraj tanana šadrvana“, „Što je lepo kad se neko voli“, i brojne druge numere oriće se skadarlijskom kaldrmom u izvođenju renomiranih umetnika među kojima su Ivan Milinković, Ana Bekuta, Žarko Dančuo, Jasna Kočijašević, Slavko Banjac, Danka Stojiljković, Vesna Dimić, Biljana Petković, Ivan Makević i muzičari Narodnog orkestra RTS-a, koji će u toku jednoipočasovnog koncerta odati počast muzičkoj divi. Koncert počinje u 19 časova, ulaz je besplatan. 

U toku večeri biće dodeljena i nagrada za Skadarlijskog boema. Nagradu će uručiti poznata glumica i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije, Vjera Mujović, a priznanje ove godine odlazi u ruke glumici Ljiljani Stjepanović. Priznanje je inicijativa Turističke organizacije Beograda da istakne poznate ličnosti i osobe koje svojim ličnim i umetničkim karakterom ostavljaju pečat na boemski duh Skadarlije. 

Tokom čitavog dana, 30. septembra i 1. oktobra, od 12 do 20 časova, u Skadarskoj ulici posetioci će moći da uživaju u Master Kraft bazarskoj postavci sa originalnim i autentičnim ručno rađenim proizvodima, umetninama, zdravoj hrani, kao i nastupima uličnih svirača. 

Podeli vest