Fotografija iz filma Buka Vremena, r. Ruben Guzman.jpg
Fotografija iz filma Buka vremena Rubena Guzmana
promo

Fotografija iz filma Buka vremena Rubena Guzmana
promo

Manifestacije

POČINJE FESTIVAL ETNOGRAFSKOG FILMA: Očekuje vas širok spektar tema i filmova iz sveta na projekcijama koje su besplatne

29.09.2022.

POČINJE FESTIVAL ETNOGRAFSKOG FILMA: Očekuje vas širok spektar tema i filmova iz sveta na projekcijama koje su besplatne
Veličina Slova

U Etnografskom muzeju u Beogradu i Jugoslovenskoj kinoteci biće održan 31. međunarodni festival etnološkog filma održati od 3. do 6. oktobra. Svečano otvaranje Festivala će biti 3. oktobra u 19 časova, u Etnografskom muzeju u Beogradu. Festival će otvoriti režiser Predrag Todorović.

Gde se održava

Etnografski muzej


Kada se održava

3. oktobar u 19 časova


Na Festivalu će biti prikazano ukupno 65 dokumentarnih filmova koji tretiraju etnološke i antropološke teme: 37 filmova u okviru Glavnog takmičarskog programa, 8 filmova u okviru Studentskog takmičarskog programa, 14 filmova u okviru netakmičarske kategorije Panorama, kao i 6 filmova u okviru specijalnih programa. Gledaoci mogu da očekuju širok spektar tema i pristupa koji prikazuju život na svim kontinentima. Kao i uvek, ulaz na sve projekcije je besplatan.

Festival će otvoriti režiser Predrag Todorović, autor brojnih etnoloških dokumentarnih filmova nagrađivanih u zemlji i
inostranstvu. Njegovi filmovi „I sutra je Đurđevdan”, „LU-LU-LU-LU”, „Dok jaganjci ne utihnu”, „Neme zadušnice”, „Udruženje miradžija”, obeležili su program MFEF-a proteklih godina.

Festival realizuje Etnografski muzej u Beogradu sredstvima Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, a sufinansira sredstvima Sekretarijata za kulturu grada Beograda. Partner festivalu je Jugoslovenska kinoteka.

Podeli vest