DSC09961.JPG
beograd.rs

beograd.rs

Manifestacije

MANIFESTACIJA KOJA POVEZUJE ČAROLIJU I HUMANOST: „Ulica otvorenog srca” vas očekuje i ovog 1. januara

27.12.2022.

MANIFESTACIJA KOJA POVEZUJE ČAROLIJU I HUMANOST: „Ulica otvorenog srca” vas očekuje i ovog 1. januara
Veličina Slova

Kao i svake godine, tako će i ovog 1. januara 2023. biti održana manifestacija „Ulica otvorenog srca”, najavljeno je iz Turističke organizacije Beograda.

Gde se održava

Beograd, Makedonska, Svetogorska


Kada se održava

1. januar u 12 časova


Kako se navodi u saopštenju, apeluje se na građane da 1. januara ne parkiraju vozila u ulicama koje se seku sa Makedonskom i Svetogorskom. Reč je o raskrsnicama Makedonske i Svetogorske ulice sa Nušićevom, Kondinom, Cetinjskom, Vlajkovićevom, Palmotićevom i Ulicom Stevana Sremca.

Vozila „Parking servisa” će pomeriti automobile koji su parkirani na ovom potezu, jer će ometati prolaz pešaka i postavljanje novogodišnjih štandova.

„Ulica otvorenog srca” je jedna od manifestacija koja je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost.

Nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani”, kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašnjeg druženja, Turistička organizacija Beograda je osmislila praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost.

Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Grada Beograda tokom koje prođe više od 100.000 ljudi.

„Ulica otvorenog srca” je zamišljena da proslavlja humanost, „otvaranje” srca našeg grada, ali i da se humanošću svih koji učestvuju u ovoj manifestaciji nekome i pomogne.

Muzičko-zabavni program će se izvoditi ispred Ateljea 212, Radio Beograda i Opštine Stari grad.

Organizatori manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad, a mesto dešavanja su Svetogorska ulica i deo Makedonske, od Takovske do zgrade Doma omladine Beograda.

Tačno u podne, posle novogodišnjih čestitki, mali vatromet simbolično otvara „Ulicu otvorenog srca 2023”. Iz zgrade pozorišta izlaze izvođači i započinju tradicionalnu šetnju, stvarajući jedinstvenu karnevalsku povorku punu muzike i igre koja simbolično pokreće „Ulicu otvorenog srca”, kada kreće i glavni program na pjaceti Ateljea 212.

Podeli vest