Književni klub 95.png
promo

promo

Manifestacije

DETEKTIVSKI ROMAN KOJI JE OSVOJIO PUBLIKU ŠIROM SVETA: Tribina o knjizi „Smrt u Pont Avenu“ Žan-Lika Banaleka

10.01.2023.

DETEKTIVSKI ROMAN KOJI JE OSVOJIO PUBLIKU ŠIROM SVETA: Tribina o knjizi „Smrt u Pont Avenu“ Žan-Lika Banaleka
Veličina Slova

Svetski bestseler prodat u više od milion primeraka „Smrt u Pont Avenu“ Žan-Lika Banaleka biće tema 95. tribine Laguninog književnog kluba, koja će se održati u petak 13. januara od 18 sati u knjižari Delfi SKC.

Gde se održava

Knjižara Delfi SKC


Kada se održava

13. januar u 18 časova


O ovoj knjizi razgovaraće novinarka Dragana Kovačević i Đorđe Bajić, pisac i književni kritičar. Pred čitaocima je moderna verzija klasičnog detektivskog romana koja je osvojila publiku širom sveta.  

Prošle su dve godine otkako su komesara Dipena, svojeglavog ljubitelja pingvina, kofeinskog zavisnika i rođenog Parižanina, za kaznu premestili „na kraj sveta“: u Konkarno na obali Bretanje, gde se nikad ništa ne dešava osim navale turista u letnjoj sezoni. Tog vrelog julskog jutra, međutim, uporna zvonjava mobilnog telefona ometa Dipenov ritual ispijanja prve dnevne kafe. Na drugom kraju žice nesnosni glas inspektora Kadega obaveštava ga o brutalnom ubistvu koje je šokiralo obližnji idilični gradić Pont Aven, poznat po slavnoj slikarskoj koloniji. Ostareli vlasnik legendarnog hotela „Sentral“, u kojem su stanovali Gogen i drugi veliki slikari, brutalno je izboden. Ko je ubio devedesetjednogodišnjeg starca i zašto? Šta se događalo u poslednjim danima njegovog života? 

Kada je ubrzo zatim pronađen i drugi leš na bretonskoj obali, Žorž Dipen shvata da je pred njim slučaj neslućenih razmera. I dok se pritisak javnosti povećava, a stanovnici gradića tvrdoglavo ćute, komesar Dipen otkriva tajanstven i spektakularan trag… 

Podeli vest