Martovski Festival Logo.jpg
promo

promo

Manifestacije

PRODUŽEN KONKURS ZA MARTOVSKI festival: Rok za prijave za jubilrni takmičarski program produžen do kraja januara

16.01.2023.

PRODUŽEN KONKURS ZA MARTOVSKI festival: Rok za prijave za jubilrni takmičarski program produžen do kraja januara
Veličina Slova

Odbor Festivala i Dom omladine Beograda obaveštavaju javnost da je rok za podnošenje prijava za selekciju takmičarskog programa 70. Martovskog festivala produžen do 31. januara 2023. godine.

Gde se održava

Dom omladine Beograda


Kada se održava

31. januar


Konkurs je bio raspisan u periodu od 1. novembra 2022. do 15. januara 2023. godine, ali zbog velikog interesovanja autora i produkcija koji su do kraja januara u fazi postprodukcije svojih ostvarenja, doneta je odluka da se rok produži kako bi im bilo omogućeno da prijave filmove za ovogodišnji festival.

Konkurs je otvoren za selekciju domaćeg takmičarskog programa (dokumentarnog do 50 minuta, dokumentarnog preko 50 minuta, kratkog igranog, animiranog, eksperimentalnog filma i video arta), kao i za selekciju međunarodnog takmičarskog programa isključivo za prijavu kratkometražnih filmova i to u sledećim kategorijama: igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni film i video art. Prilikom prijavljivanja međunarodnih filmova plaća se naknada (submission fee) u iznosu od 20 dolara.

Prijava na konkurs u svim kategorijama se vrši isključivo preko  Filmfreeway platforme Martovskog festivala, na sledećem linku  https://filmfreeway.com/MARTOVSKI.

Konkurs važi za filmove proizvedene 2021. godine i kasnije.Producenti ili autori filmova selektovanih za takmičarski program 70. Martovskog festivala biće obavešteni najkasnije do 1. marta 2023.

Jubilarni, 70. Martovski festival će biti održan od 28. marta do 2. aprila 2023. godine u Domu omladine Beograda.

Podeli vest