shutterstock_1686998698.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

12 GODINA NESEBIČNOG RADA I DELJENJA! Volonterski servis Zvezdare slavi svoj rođendan

09.02.2023.

12 GODINA NESEBIČNOG RADA I DELJENJA! Volonterski servis Zvezdare slavi svoj rođendan
Veličina Slova

Volonterski servis Zvezdare u utorak, 14. februara, od 12 do 14 časova obeležava svoj 12. rođendan kratkim umetničkim programom u kome će učestvovati učenici OMŠ „Vladimir Đorđević”, Bilja Krstić, Snežana Jandrlić i Olivera Viktorović, a potom i druženjem volontera, saradnika i predstavnika Opštine. 12

Kada se održava

14. februar 12-14 časova


Goste i volontere će pozdraviti predsednik gradske opštine Zvezdara Vladan Jeremić, sa saradnicima, i donatorima uručiti zahvalnice i unikatne poklone.

Proteklu, 2022. godinu, rad Servisa je obeležilo priznanje „Svetislav Milić – mladima od srca”, koje je dodeljeno Volonterskom servisu Zvezdare u oblasti humanitarnog rada, mirne borbe za ljudska prava i za predan i posvećen rad svih članova tima.

Za dvanaest godina rada, Volonterski servis Zvezdare je realizovao za više od 15.000 korisnika podršku u trajanju od oko 77.000 volonterskih sati i 32.300 usluga pomoći i podrške. Servisu se obraćaju sugrađani svih generacija, najčešće stariji, nemoćni i sugrađani sa invaliditetom, kojima treba podrška u svakodnevnom funkcionisanju, kao i porodice koje imaju decu sa invaliditetom i različitim razvojnim problemima ili poremećene porodične odnose.

Na Zvezdari volontiraju sugrađani iz svih 10 centralnih beogradskih opština i Pančeva. Najmlađi volonter ima 17, a najstarija volonterka 75 godina. Volontiraju učenici, studenti, zaposleni, nezaposleni i penzioneri.

Za 12 godina, koliko Opština Zvezdara organizuje volontiranje na svojoj opštini, u Servisu je bilo aktivno više od 380 volontera u šest dugoročnih programa. Servis realizuje pomoć u kućnim uslovima, Savetovalištu za pojedince i porodice, zatim niz kreativnih radionica, poput škola slikanja, krojenja, šivenja i pletenja, engleskog jezika, kompjutera i obuke seniora u korišćenju aplikacija na mobilnim telefonima. Takođe se organizuju i edukativne radionice, humanitarne akcije, bazari i na taj način se promoviše volontiranje kao socijalna vrednost za sugrađane svih generacija.

Volonterski servis Zvezdare je dobitnik većeg broja javnih priznanja i primer je dobre prakse.

Podeli vest