Nemacka glumica Barbara.jpeg
CEBEF

CEBEF

Manifestacije

„BEOGRADSKI POBEDNIK” ZA POSEBAN DOPRINOS FILMSKOJ UMETNOSTI ZVEZDI FESTA: Nemačkoj glumici Barbari Sukovoj uručen „Beogradski pobednik”

27.02.2023.

„BEOGRADSKI POBEDNIK” ZA POSEBAN DOPRINOS FILMSKOJ UMETNOSTI ZVEZDI FESTA: Nemačkoj glumici Barbari Sukovoj uručen „Beogradski pobednik”
Veličina Slova

Zvezdi ovogodišnjeg FEST-a Barbari Sukovoj, nemačkoj glumačkoj divi, uručeno je priznanje počasni „Beogradski pobednik” za poseban doprinos filmskoj umetnosti.

Statuu je gošći uručio umetnički direktor FEST-a Jugoslav Pantelić, rekavši da je privilegija imati Barbaru Sukovu za gošću festivala.

– Jedno je dobiti priznanje za ulogu, ali je sasvim drugačija stvar biti nagrađen za doprinos filmu. To je šira i veća stvar – navela je Sukova, dodavši da je film umetnost koju ne stvara samo jedan čovek.

Zbog toga je odala priznanje brojnim rediteljima i scenaristima, glumcima i snimateljima, kostimografima i šminkerima, kompozitorima, svim divnim ljudima sa kojima je imala priliku da sarađuje.

– Imala sam sreće da radim sa divnim timovima i zahvalna sam filmu što mi je pružio toliko uživanja i radosti. Privilegija je imati festival poput ovog. Dolazeći na FEST, videla sam ljude na aerodromu i u restoranima zagledane u svoje telefone. Pandemija nas je otuđila, navikli smo da sedimo u svojim domovima i gledamo filmove ili TV serije. Zato bioskopi postaju gotovo sveta mesta na kojima imamo privilegiju da filmove gledamo zajedno, zajedno da se smejemo, zajedno da plačemo, gde smo povezani, te da možemo da govorimo o filmu. Moja želja je da idemo u bioskope, da mladi reditelji dobiju priliku da snimaju filmove i da ne ostanemo zaključani u sobama – istakla je Barbara Sukova, dodajući da jedva čeka da kaže sinu Viktoru da je dobila još jednog „pobednika”.

Publika FEST-a posle uručenja nagrade imala je priliku da pogleda film „Dalilend”, rediteljke Meri Haron, sa Benom Kingslijem i Barbarom Sukovom u glavnim ulogama.

Foto: CEBEF

Podeli vest