shutterstock_738539140.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

NAJMLAĐI SUGRAĐANI IZVEŠĆE KLAVIRSKE PROGRAME: Međunarodni dan klavira sutra na Trgu republike

28.03.2023.

NAJMLAĐI SUGRAĐANI IZVEŠĆE KLAVIRSKE PROGRAME: Međunarodni dan klavira sutra na Trgu republike
Veličina Slova

Sekretarijat za kulturu, u saradnji sa beogradskim osnovnim i srednjim muzičkim školama, obeležava Međunarodni dan klavira na Trgu republike u Beogradu, 29. marta od 12 do 20 časova. Manifestaciju „Međunarodni dan klavira” organizuje i realizuje Ustanova kulture „Gvarnerijus” u saradnji sa beogradskim muzičkim školama.

U periodu od 12 do 18.30 časova, na pet punktova sa klavirima koji će se nalaziti na Trgu republike, oko spomenika knezu Mihailu, učenici beogradskih osnovnih i srednjih muzičkih škola naizmenično će javno izvoditi kompozicije klasične muzike.

Od 19 do 20 časova na koncertnom klaviru pijanisti Vuk Božilović, Lazar Torbica i Anđela Dinić izvodiće kompozicije J. S. Baha, K. Debisija, F. Šopena, L. V. Betovena, S. Rahmanjinova i N. Kapustina.

Obeležavanje Međunarodnog dana klavira je celodnevna manifestacija muzičkog karaktera koja ima za cilj da okupi građane i posetioce oko programa koji izvode naši najmlađi sugrađani. Njihovim veštinama se promovišu lepota i značaj muzičkog obrazovanja. Mladi muzičari su sa svojim profesorima pripremili klavirske programe koje će izvoditi tokom celog dana. Program se završava klavirskim koncertima mladih klavirskih virtuoza Vuka Božilovića, Lazara Torbice i Anđele Dinić u večernjim časovima, saopštili su iz Sekretarijata za kulturu.

dan klavira.jpg
p

Podeli vest