shutterstock_492045550.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

PRILIKA ZA OSVAJANJE NOVOG TURISTIČKOG TRŽIŠTA: TOB predstavlja Beograd na sajmu u Turskoj

11.04.2023.

PRILIKA ZA OSVAJANJE NOVOG TURISTIČKOG TRŽIŠTA: TOB predstavlja Beograd na sajmu u Turskoj
Veličina Slova

Turistička organizacija Beograda se priprema da pod svojim okriljem ponovo okupi vodeće destinacije i predstavnike turističke privrede Srbije i da od 12. do 15. aprila predstavi ukupnu turističku ponudu naše zemlje na sajmu EMITT u Istanbulu.

Kada se održava

15. april


– Uz činjenicu da nastupamo na jednom od najznačajnijih turističkih tržišta za našu zemlju, učešće na sajmu u Turskoj je prilika i za osvajanje novih, imajući na umu da naš nacionalni avio-prevoznik uskoro uvodi novu liniju između Izmira i Beograda – najavio je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

U nastavku pojačanog avio-saobraćaja između Beograda i Istanbula, kao i linija iz Istanbula do Niša i Kraljeva, „Er Srbija” je uspostavila svoje letove između Beograda i Ankare ranije ovog meseca, a usled velikog interesovanja uskoro uvodi i direktne letove iz Izmira.

– Zahvaljujući povećanom broju letova između Turske i Srbije, otvaraju se nove mogućnosti za čitavu Srbiju. Turistička organizacija Beograda će na sajmu etablirati saradnju u oblasti turizma sa predstavnicima Grada Izmira i čitave regije u kojoj postoji veliko interesovanje za posetu Beogradu i Srbiji – dodao je Popović.

Da je Beograd jedna od popularnijih destinacija za turske turiste, potvrđuje broj od ukupno 70.064 turista iz Turske u Beogradu u prošloj godini i 227.289 ostvarenih noćenja u 2022.

– Nastavićemo da razvijamo turistički promet Srbije i Turske u novim pravcima, a po svim pokazateljima do sada rekordni broj turskih turista u Beogradu će u ovoj godini biti premašen – zaključio je Popović.

Podeli vest