image001.jpg
promo

promo

Manifestacije

CIKLUS TRIBINA POČEĆE TEMOM FESTIVALA I ULOGE MLADIH MUZIČARA NA DŽEZ I BLUZ SCENI: Razgovori u „Parobrodu" pokrenuće pitanja školovanja, podrške i medija u ovom muzičkom žanru

19.04.2023.

CIKLUS TRIBINA POČEĆE TEMOM FESTIVALA I ULOGE MLADIH MUZIČARA NA DŽEZ I BLUZ SCENI: Razgovori u „Parobrodu" pokrenuće pitanja školovanja, podrške i medija u ovom muzičkom žanru
Veličina Slova

U petak, 21. aprila, sa početkom u 19 časova, u Ustanovi kulture „Parobrod" u okviru ciklusa tribina „Savremena džez i bluz scena u Srbiji", biće održan razgovor na temu „Džez festivali u Srbiji i okruženju i put mladih muzičara ka njima".

Gde se održava

UK „Parobrod"


Kada se održava

21. april


Beograd i Srbija imaju već godinama dinamičnu i raznovrsnu muzičku scenu. U poplavi masovnih srpskih medija neki delovi scene, kao što su džez i bluz scena, nemaju puno mogućnosti za prikazivanje, iako muzičari iz ovih pravaca stalno sarađuju i dele binu sa svetski poznatim muzičarima. Imajući sve okolnosti u vidu, pokazalo se, da raditi na savremenoj džez i bluz sceni nije nimalo lako i da se muzičari dovijaju na najrazličiije načine. 

Takođe, džez i bluz scena su prošle kroz sve krize koje su nas pratile poslednje dve decenije uključujući i ključnu krizu za rad umetnika, pandemiju. 

Polazeći od gore navedenih problema, kroz ovaj ciklus tribina, pokušaćemo da sagledamo i razmotrimo situaciju na sceni i ponudimo odgovore na pitanja kako stvari poboljšati sa akcentom na ulogu mladih muzičara. 

Naša prva tribina biće posvećena temi "Džez festivali u Srbiji i okruženju i put mladih muzičara ka njima". 

Kroz ovu tribinu bavićemo se i pitanjima organizacije nastupa, podrške institucija, izdanjima, školovanju, podmlađivanjem scene i publike, medijima...

Razgovor će voditi Milan Petrović, muzičar i kompozitor, a njegovi gosti će biti Vladimir Maričić, pijanista, kompozitor, organizator festivala i Bojan Cvetković pijanista i kompozitor.

Podeli vest