ROADS plakat.jpg
promo

promo

Manifestacije

POTENCIJAL UMETNOSTI U KOMUNIKACIJI: Humanitarni projekat koji spaja ple, muziku i video biće izveden u „Gvarnerijusu"

21.04.2023.

POTENCIJAL UMETNOSTI U KOMUNIKACIJI: Humanitarni projekat koji spaja ple, muziku i video biće izveden u „Gvarnerijusu"
Veličina Slova

U nedelju, 23. aprila 2023. godine, s početkom u 20 časova, u Ustanovi kulture „Gvarnerijus”, održaće se donatorsko višemedijsko muzičko-plesno veče “ROADS”.

Gde se održava

UK Gvarnerijus


Kada se održava

23. april


Projekat je osmislio perkusionista Lazar Čolović sa idejom da se neverbalna komunikacija ostvari kroz preplitanje različitih umetnosti: muzike, plesa i videa. „Sagovornik” u ovom dijalogu je balerina Tjaša Korenjak, čiji kreativni improvizovani ples ima jasnu i nedvosmislenu poruku.

Cilj ovog projekta je da pokaže potencijal komunikacije kroz umetnost, bez jezičkih barijera. Ulaz je slobodan uz sugerisanu donaciju od 500 dinara a prikupljena sredstva biće dodeljena Udruženju “Povetarac” iz Sjenice, za pomoć deci i osobama ometenim u razvoju. 

Lazar Čolović je perkusionista i pedagog. Rođen je u Kruševcu i već sa četiri godine nastupao je kao perkusionista u
folklornom trubačkom ansamblu „Abrašević“. Kao šestogodišnjak počeo je da uči klarinet u Muzičkoj školi „Stevan
Hristić“ u Kruševcu. Nakon završenog muzičko-teorijskog odseka u Muzičkoj školi „Stevan Hristić“, nastavio je
školovanje za udaraljke u muzičkoj školi „Stanković“ u Beogradu, a zatim je diplomirao na odselu za udaraljke na
Muzičkoj akademiji u Beogradu. Godine 1998. dobitnik je Prve nagrade na republičkom takmičenju u kategoriji udaraljki, a od 2001. redovno je angažovan kao perkusionista u svim većim muzičkim orkestrima u Beogradu (Beogradska filharmonija, Simfonijski orkestar Narodnog pozorišta, Simfonijski orkestar RTS-a). Komponovao je muziku za pozorišnu predstavu po tekstu E. Joneska „Introdukcija časa“ (Ćelava pevačica) u režiji Virdžinije Marine -Guzine. Lazar Čolović je imao i uspešne koncertne aktivnosti sa svetski poznatim klavirskim ansamblom LP Duo (Sonja Lončar, Andrija Pavlović).

Podeli vest