horti2016_6879_v (1).jpg
Beogradski sajam promo

Beogradski sajam promo

Manifestacije

VELIKI CVETNI DOGAĐAJ NA OTVORENOM: Na Beogradskom sajmu počinje BeoPlantFair koji objedinjuje nekoliko izložbi

25.04.2023.

VELIKI CVETNI DOGAĐAJ NA OTVORENOM: Na Beogradskom sajmu počinje BeoPlantFair koji objedinjuje nekoliko izložbi
Veličina Slova

Pod sloganom “Bašta u srcu grada” u hali 1 (parter), 2B i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma, od 24. do 27. aprila 2023. god. održaće se veliki cvetni događaj - 28. Međunarodni sajam hortikulture BeoPlantFair, koji obogaćuju još tri velike tematske izložbe.

Gde se održava

Beogradski sajam


Kada se održava

24. april


Prateće izložbe su: Izložba lekovitog bilja i preparata od meda Darovi prirode, 11. Izložba baštenskih i parkovskih mašina i prateće opreme MotoPlantExpo i 7. Izložba organske proizvodnje Organic Fest.

BeoPlantFair zaštitni je znak prolećnog sajamskog kalendara, najšarenija i najmirisnija manifestacija na Beogradskom sajmu. Događaj tradicionalno okuplja ljubitelje prirode, zelenila i najraznovrsnijeg cveća, i donosi inspiraciju za uređenje zelenih površina, terasa, balkona i bašti, a nesvakidašnji je doživljaj za oko i dušu.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije je pokrovitelj i jedan od najaktivnijih učesnika i motivatora ove manifestacije. I ove godine Sajam hortikulture predstaviće najbolju selekciju izlagača, predavanja i radionica koje će inspirisati i motivisati sve posetioce da svoje bašte, vrtove i terase učine još lepšim i funkcionalnijim.

Na sajmu će se ponuditi bogat izbor sadnica najlepšeg cveća, četinara i ukrasnog bilja, kaktusa, sezonskog cveća, začinskih i aromatičnih biljaka i mogućnost kupovine direktno od proizvođača. Izložbena ponuda obuhvatiće sve oblasti hortikulture - uzgajanje cveća i cvetnog materijala, proizvodnju sadnica i semenskog materijala, voćarstvo, vinogradarstvo, pčelarstvo, gajenje lekovitog bilja, uzgoj i održavanje zelenih površina, mehanizaciju za hortikulturu, zalivne sisteme, plastenike, sredstva za prehranjivanje i zaštitu, pejzažnu arhitekturu...

BeoPlantFair je odlična prilika za sve male proizvođače i domaćinstva da izađu izvan lokalnih tržišta i uspostave nove kontakte u prilog budućih saradnji. Ovaj događaj je idealna prilika da se upoznavanje sa najnovijim trendovima u hortikulturi, savladavanje novih tehnika i razmenu iskustva sa drugim ljubiteljima baštovanstva.

Radno vreme sajmova u ponedeljak, utorak i sredu (24 - 26. aprila) je od 10 do 19 časova, a u četvrtak (27. aprila) od 10 do 17 časova. Cena jedinstvene ulaznice za oba sajma (građevinarstva i hortikulture) je 500 dinara, grupne ulaznice 300 dinara (za grupe veće od 20 osoba) i grupne ulaznice za učenike i studente 200 dinara.

Podeli vest