shutterstock_2184056883.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

BESPLATNE KREATIVNE RADIONICE MATEMATIKE: Manifestacija „Maj – mesec matematike”

12.05.2023.

BESPLATNE KREATIVNE RADIONICE MATEMATIKE: Manifestacija „Maj – mesec matematike”
Veličina Slova

U okviru manifestacije ,,Maj – mesec matematike”, koju organizuje Društvo matematičara Srbije, Matematički institut SANU i Dečji kulturni centar Beograd, a uz podršku NIS kompanije održaće se besplatne kreativne radionice matematike u nedelju, 14. maja, od 10 do 14 časova u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Gde se održava

Dečji kulturni centar Beograd


Kada se održava

14. maj


U okviru manifestacije ,,Maj – mesec matematike”, koju organizuje Društvo matematičara Srbije, Matematički institut SANU i Dečji kulturni centar Beograd, a uz podršku NIS kompanije održaće se besplatne kreativne radionice matematike u nedelju, 14. maja, od 10 do 14 časova u Galeriji Dečjeg kulturnog centra Beograd, saopštavaju iz ovog kulturnog centra.

Radionice su namenjene deci osnovnog i srednjoškolskog uzrasta koja žele da se oprobaju u povezivanju matematike i umetnosti, matematike i programiranja sa umetnošću, kao i u rešavanju zanimljivih logičkih zadataka. Deca i mladi imaće priliku da učestvuju u radionici „Kengur bez granica”, koju će voditi profesori sa Prirodno-matematičkog fakulteta Kragujevac, potom u radionici „Platonova tela u boji”, koju su pripremili profesori matematike iz Devete gimnazije „Mihailo Petrović Alas”, kao i u radionici „Kako računar crta?”, koju će voditi Aleksandra Jovanić sa Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu. Paralelno sa navedenim radionicama, osnovci će moći da se oprobaju u rešavanju zadataka sa naslovnih strana „Matematičkog lista” i da se upoznaju sa matematikom i optičkom umetnošću.

Mesec matematike biće završen promocijom knjige ,,Matematičke priče”, u izdanju „Matematičkog lista”, koja će se održati u petak, 19. maja, od 19 časova u Biblioteci Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Ulaz za sve događaje je besplatan i slobodan, bez prethodnog prijavljivanja, a satnica održavanja pojedinačnih radionica može se videti na sajtu Dečjeg kulturnog centra Beograd: www.dkcb.rs, navodi se u saopštenju.

Podeli vest