shutterstock_433195699.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

UNAPREĐENJE ESTETIKE PROSTORA U ZEMUNU: Manifestacija „Najlepša cvetna aleja Zemuna”

22.05.2023.

UNAPREĐENJE ESTETIKE PROSTORA U ZEMUNU: Manifestacija „Najlepša cvetna aleja Zemuna”
Veličina Slova

Opština Zemun tradicionalno organizuje manifestaciju „Najlepša cvetna aleja Zemuna”, sa ciljem da doprinese većem angažovanju građana u uređenju zelenih površina i unapređenju estetike prostora i kvaliteta životnog okruženja, saopšteno je iz ove opštine.

Gde se održava

Zemun


Kada se održava

23. jun


Opština poziva građane Zemuna da predstave svoje cvetne aleje, balkone, vrtove, međublokovske ozelenjene površine i cvećnjake, uređena dvorišta škola i vrtića, vrtove ispred preduzeća, letnje bašte i druge zelene oaze.

U takmičenju mogu da učestvuju građani, stambene zajednice, preduzeća, ugostiteljski objekti, škole i vrtići sa teritorije Zemuna, a izbor najlepših zelenih prostora je u sedam kategorija: Najlepša zelena površina oko stambene zgrade, Najlepši balkon, Najlepša zelena površina ispred poslovnog objekta, Najlepše školsko dvorište, Najlepše zelenilo oko predškolske ustanove, Najlepše uređeno zelenilo ugostiteljskog objekta i Najlepša okućnica.

Pored navedenih, postoje i specijalne nagrade za najposvećenije ljubitelje prirode i njihov doprinos promociji odgovornog odnosa prema zelenim površinama.

Odluku o najlepše uređenim zelenim prostorima u svakoj kategoriji pojedinačno donosi žiri koji ima obavezu da utvrdi stanje zelenih površina svih subjekata prijavljenih za manifestaciju, te da donese odluku u skladu sa propozicijama.

Najbolji u svim kategorijama biće nagrađeni mladicama drveća i cvetnim aranžmanima na svečanosti koja će se održati 23. juna u galerijskom prostoru Kancelarije za mlade Opštine Zemun u Kosovskoj 9.

Tokom manifestacije „Najlepša cvetna aleja Zemuna 2023”, pored izbora za nagradu za najlepše zelene površine Zemuna, žiri donosi i odluku o tome koja će „cvetna aleja” predstavljati Zemun na gradskom takmičenju „Za zeleniji Beograd”.

Zainteresovani za učešće u takmičenju mogu se prijaviti do 18. juna na brojeve telefona: 011-2197-985 i 062-8018-892 ili putem elektronske pošte: [email protected].

Podeli vest