shutterstock_2031140615.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

OD LIKOVNIH I EKOLOŠKIHH RADIONICA DO REKREACIJE: Međunarodni dan reke Save

29.05.2023.

OD LIKOVNIH I EKOLOŠKIHH RADIONICA DO REKREACIJE: Međunarodni dan reke Save
Veličina Slova

Imajući u vidu da reka Sava protiče kroz opštinu Surčin u dužini od oko 40 kilometara, Turistička organizacija Gradske opštine Surčin je saopštila da se 1. juna različitim događajima obeležava Međunarodni dan reke Save.

Gde se održava

Surčin


Kada se održava

1. jun


Savska komisija je ovaj praznik službeno proglasila 1. juna 2007. godine, sa ciljem da se promoviše značaj reke Save, njenih izuzetnih ekoloških vrednosti i socio-ekonomskog potencijala.

Ove godine manifestaciji se priključila Asocijacija „Sport za sve” Beograd, pod pokroviteljstvom Sekretarijata za sport i omladinu, sa programom „Dan zdravlja i rekreacije na Savi”.

Manifestacija će se održati u Nautičkom selu „Biser” u Boljevcima, sa početkom u 15 časova, a biće podeljena u tri zone. Ekološka zona će obuhvatiti ekološku radionicu za decu i likovnu koloniju na temu reke Save. U programu rekreativne zone su streličarsko dvorište, školica sporta za decu, prikaz vežbi u teretani na otvorenom i drugo, dok će se u okviru gastro-zone kuvati riblja čorba i biti organizovan etno-bazar.

Podeli vest