sremcica.png
beograd,rs

beograd,rs

Manifestacije

KULTURNO-UMETNIČKI PROGRAM OBUHVATA I LIKOVNU KOLONIJU U SREMČICI: Manifestacija „Dani Sremčice”

30.05.2023.

KULTURNO-UMETNIČKI PROGRAM OBUHVATA I LIKOVNU KOLONIJU U SREMČICI: Manifestacija „Dani Sremčice”
Veličina Slova

Povodom obeležavanja Svete Trojice, velikog hrišćanskog praznika koji je ujedno i hramovna slava u Sremčici, Udruženje „Sremčica u srcu” organizuje u saradnji sa Gradskom opštinom Čukarica manifestaciju pod nazivom „Dani Sremčice”, saopšteno je iz Opštine Čukarica.

Gde se održava

Sremčica


Kada se održava

2. jun


Svečano otvaranje manifestacije će biti u petak, 2. juna, sa početkom u 18 časova u centru Sremčice ispred mesne zajednice. U kulturno-umetničkom programu učestvovaće KUD „Milomir Petrović” sa gostima iz Severne Makedonije, kao i OKUD „Rok cirkus”. Manifestacija je ove godine bogatija za likovnu koloniju u kojoj će učestvovati sedmoro umetnika iz Niša, Paraćina, Kostolca i Beograda. Likovna kolonija će istog dana biti svečano otvorena u 19 časova u restoranu „Lipovačka noć”.

U subotu, 3. juna, sa početkom u 10 časova, na prostoru Rakine bare održaće se takmičenje u kuvanju gulaša „Kotlijada”, a takođe u 10 časova u OŠ „Duško Radović”, deca iz obe škole u Sremčici odigraće revijalni meč u stonom tenisu. U isto vreme, na istom mestu, mame i ćerke odigraće igru „Između dve vatre”.

U nedelju, 4. juna, na praznik Silaska Svetog Duha na apostole, po završetku svečane liturgije u porti Hrama Svete Trojice, KUD „Milomir Petrović” održaće veliki koncert sa gostima iz Severne Makedonije. Osim toga, sa početkom u 9 časova biće organizovana besplatna umetnička radionica za decu, dok je u 12 časova na programu takmičenje za najlepšu tortu Sremčice, navodi se u saopštenju.

Podeli vest