shutterstock_559779346.jpg
shutterstock

shutterstock

Manifestacije

SVEČANO OTVARANJE LETNJE TURISTIČKE SEZONE U SKADARLIJI: Bogat umetnički program i skadarlijski bazar očekuju sve goste

06.06.2023.

SVEČANO OTVARANJE LETNJE TURISTIČKE SEZONE U SKADARLIJI: Bogat umetnički program i skadarlijski bazar očekuju sve goste
Veličina Slova

Turistička organizacija Beograda i Udruženje ljubitelja Skadarlije najavljuju otvaranje letnje turističke sezone u Skadarliji koje će biti obeleženo svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave, a čast da to učini ove godine pripala je našem poznatom glumcu Aleksandru Srećkoviću Kuburi.

Gde se održava

Skadarlija


Kada se održava

10. jun


Kodeks ponašanja u Skadarliji, urnebesne anegdote iz života najpoznatije boemske ulice u Beogradu, pesma Skadarlijske dame, čuće se u subotu na Platou kod Skadarlijske česme i ispred Kuće Đure Jakšića, u programu koji su pripredili naši poznati glumci, pevači i renomirani umetnici. 

U red umetnika koji su se svečanim činom podizanja Skadarlijske zastave upisali u istoriju Skadarlije ulazi naš poznati glumac Aleksandar Srećković Kubura. Pored domaćina programa Milana Milosavljevića, u programu učestvuju renomirana vokalna umetnica Danka Stojiljković, glumica Narodnog pozorišta i predsednica Udruženja ljubitelja Skadarlije, Vjera Mujović, zatim vokalne solistkinje RTS-a i Radio Beograda, Vesna Dimić i Biljana Petković, naši glumci Ljiljana Jakšić i Bojan Hlišč, koji će nastupati u pratnji orkestra „Skadarlijski momci“. Umetnički centar Talija će izvođenjem građanskih igara uveličati ambijent i atmosferu u Skadarskoj ulici.  Na Platou ispred Kuće Đure Jakšića, od 13 časova na repertoaru je mini muzički koncert, u izvođenju električnog gudačkog kvarteta, Dinamika Music. 

Tokom čitavog dana, za posetioce Skadarlije će biti priređen Master Kraft skadarlijski bazar, prodajna izložba ručnih radova, umetnina, nakita i domaćih proizvoda naših proizvođača, a skadarlijski ugostitelji se spremaju da srdačno dočekaju sve skadarlijske goste.

Podeli vest