Pozivnica.jpg
promo

promo

Manifestacije

PROMOCIJA KNJIGE VLADIMIRA ARSIĆA: Horničar umetničkog života predstavlja zbirku intervjua, kritika i eseja

08.02.2024.

PROMOCIJA KNJIGE VLADIMIRA ARSIĆA: Horničar umetničkog života predstavlja zbirku intervjua, kritika i eseja
Veličina Slova

Promocija knjige "Treći paradoks" Vladimira Arsića, biće održana u četvrtak 8. februara 2024. g. u RTS Klubu (zgrada Radio Beograda, ulaz iz Svetogorske) u 18 časova.

Gde se održava

RTS klub


Kada se održava

8. februar


Na promociji će govoriti: Radomir Putnik (pisac, dramaturg, teatrolog, pozorišni i književni kritičar), Miroslav Damjanović (vlasnik izdavačke kuće NNK Internacional) i sam autor. 

Vladimir Arsić je diplomirani dramaturg, dramski pisac, scenarista i novinar. Pozorišnom kritikom se bavi već tri decenije. Napisao je trideset drama, dramatizovao je dvadesetak tekstova i napisao više od stotinu scenarija za emisije.

Radio je u Radio Beogradu od 1975. g. kao urednik emisije posvećene kulturi pod nazivom "Radioskop" i kao odgovorni urednik Redakcije za kulturu Prvog programa. Od maja 1987. radio je u Televiziji Beograd. Autor je nekoliko serija i emisija ("Teatar u Srba", "Kolektivne senke", "Let na sceni", "Kod Hiperborejaca", "Milosrdni anđeo" i dr.). Radio je
i kao urednik Redakcije za kulturu RTS-a, te kao glavni i odgovorni urednik Kulturno-zabavnog programa, a kasnije i kao odgovorni urednik Programa za mlade na istoj televiziji. Do penzije (2008-2010) bio je odgovorni urednik Dramskog programa RTS-a.

Objavio je knjigu pozorišnih kritika "Prikazivači veština", roman "Rajske prevare" i zbornik intervjua, kritika i eseja "Treći paradoks". Više puta nagrađivan za dramske tekstove (radija, televizije i pozorišta).

Knjiga "Treći paradoks" predstavlja zbornik intervjua, kritika i eseja iz oblasti pozorišne umetnosti. U ovoj knjizi Arsić u svojstvu hroničara umetničkog života piše o pozorišnim predstavama, televizijskim projektima, kao i o umetnicima i ličnostima koje su ostavile primetan trag u srpskoj kulturi.

Recezent knjige je Radomir Putnik, pisac, dramaturg, teatrolog, pozorišni i književni kritičar.

Podeli vest