Bartonova akademija 07 - Copy.jpg
promo

promo

Manifestacije

DOBITNIK ZLATNOG GLOBUSA U BEOGRADU: Film sa višestrukim nominacijama za Oskara „Bartonova akademija” otvara Fest

09.02.2024.

DOBITNIK ZLATNOG GLOBUSA U BEOGRADU: Film sa višestrukim nominacijama za Oskara „Bartonova akademija” otvara Fest
Veličina Slova

Ovogodišnji Fest otvoriće 23. februara u MTS dvorani film „Bartonova akademija”, koji je režirao dvostruki Oskarovac Aleksander Pejn.

Kada se održava

23. februar


Film je kandidat za nagradu Oskar u nekoliko kategorija, među kojima su: najbolji film, glavna muška uloga, sporedna ženska uloga, originalni scenario.

U ovom ostvarenju, čiji scenario potpisuje Dejvid Hemingson, skromni profesor prestižne američke škole primoran je da tokom božićnog raspusta ostane u kampusu i vodi računa o nekoliko učenika koji nemaju gde da odu za praznik. S vremenom, on razvija neočekivanu povezanost s jednim od njih, emotivno oštećenim, pametnim, problematičnim učenikom, ali i sa školskom kuvaricom koja je izgubila sina u Vijetnamu.

Uloge u Pejnovom filmu, koji je već ocenjen kao „šarmantna, delikatno napisana i istančano odglumljena komedija”, igraju Pol Đamati, Dominik Sesa, Devajn Džoj Rendolf, Keri Preston, Brejdi Hepner, Ian Doli, Džim Kaplan, Endru Garmen, Majkl Provost, Džilijan Vigman i drugi.

Film „Bartonova akademija” već je nagrađen Zlatnim glubusom za glavnu mušku ulogu u komediji ili mjuziklu koju je poneo Pol Đamati i za sporednu žensku ulogu koja je pripala Devajn Džoj Rendolf. Prikazan je i na festivalima u Torontu, Londonu, Busanu, Talinu, Solunu, Torinu i Marakešu.
Foto: Fest

Podeli vest